– Hvilket treningsstudio kan by på utsikten du har fra en kano?

FORBEREDELSER: Jon David Jenssen (t.v.) og Joakim Løver fra Skullerud med siste finpuss før start.Alle foto: Jarle Pedersen

FORBEREDELSER: Jon David Jenssen (t.v.) og Joakim Løver fra Skullerud med siste finpuss før start.Alle foto: Jarle Pedersen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

SETSKOG: Sommersola varmet raust da padlere i alle aldersgrupper la ut fra land på Setten under lørdagens padlefestival. Jon David Jensen og Joakim Løver var to av mange som så fram til en fin tur.

DEL

Kameratene fra Skulerud har ulik fartstid når det gjelder padling, men begeistringen er like stor hos begge.

Padling er godt for så mye. Du trener kjernemuskulatur og balanse, samtidig som du får frisk luft og mange flotte naturopplevelser.

– Hvilket treningsstudio kan by på utsikten du har fra en kano, undret gutta som av fire distanser hadde valgt seg Setten hyttepark-runden på 16 kilometer.

Full fres eller sakte fart

Bak festivalen står Setskog IF, med formål å skape vekst til et padlemiljø på Setskog og i Aurskog-Høland og omegn. Tilbudet gjelder alle padlegrener som kajakk, kano og padlebrett.

Av 50 båter påmeldt lørdag, var samtlige grener godt representert.

– For oss som arrangør er dette et nydelig skue, sa Per Lorentzen i Setskog IF.

Distansene var på valgfrie 2, 6, 16 og 30 kilometer. Det var også valgfritt å la konkurranseinstinktet råde, eller ta turen i eget tempo som ren rekreasjon.

Fredfylt

Johan Aglen, bosatt på Bjørkelangen, lar seg friste av begge deler, men først og fremst snakker han varmt om den gode følelsen han får av å ferdes på vann. Betraktningene gis i poetiske former:

– Frihetsfølelsen, nærheten til naturen, bryte vannflaten, gli av gårde, nesten lydløst; du forstyrrer ikke, fuglekvitteret stopper ikke opp der du passerer svaberg og odder. Helheten er tilnærmet estetisk, mener Aglen som etter snaue tre år som innflytter er blitt godt kjent med kommunens store skogområder.

Bruker tilbudene

Aglen og kona er begge friluftsmennesker og bruker Setten jevnlig året rundt, på skøyter, ski eller med kano.

– Kona hadde aldri padlet før, men hun er blitt veldig ivrig, hun også, flirer Aglen.

Han er også oppriktig imponert over holdninger og dugnadsånd som preger lokalmiljøene og inviterer til ulike tilbud.

– Det mangler ikke på sunne aktiviteter, sier en entusiastisk friluftsmann.

Artikkeltags