Padling, konsert og gudstjeneste: – Setskog padlefestival har full pakke

KLAPPET OG KLART: Per Lorentzen og Setskog IF har alt klappet og klart til Setskog padlefestival søndag. – Nytt av året er en spesialdesignet premie; Dobbelt-Setten, til alle som fullfører både skøytefestivalen og padlefestivalen, sier Per Lorentzen som her har et eksemplar av trofeet i hånda. Foto: Øivind Eriksen

KLAPPET OG KLART: Per Lorentzen og Setskog IF har alt klappet og klart til Setskog padlefestival søndag. – Nytt av året er en spesialdesignet premie; Dobbelt-Setten, til alle som fullfører både skøytefestivalen og padlefestivalen, sier Per Lorentzen som her har et eksemplar av trofeet i hånda. Foto: Øivind Eriksen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

SETSKOG: 125 dager etter at skøyteløperne dro hjem fra Setskog skøytefestival, er det klart for en ny happening på Setten: Setskog padlefestival.

DEL

Søndag inviterer Setskog IF med festivalgeneral Per Lorentzen i spissen den tredje Setskog padlefestival fra Tangen.

– Det blir ikke den samme massemønstringen som skøytefestivalen, men oppslutningen øker fra år til år. Det samme gjør padleinteressen i Setskog IF. Gruppa ble stiftet i 2016, og i dag er den nest største gruppe i laget med et 50-talls medlemmer.

Padlegruppe i vekst

At de to festivalene, på is og vann, er i ferd med å få skikkelig fotfeste som årlige happeninger på Setskog, og samtidig har skapt nye aktiviteter i idrettslaget, gleder lagets leder Ole Petter Bernhus.

– Vi i Setskog IF er opptatt av også å bruke naturgitte ting her inne til å skape aktiviteter, og utvikle ting også utenom klubbhuset, og her er Setten vært midt i blinken for dette arbeidet, sier Bernhus til Indre Akershus Blad.

– Mye av forberedelsene er gjort, men en del gjenstår før startskuddet for årets padlefestival smeller søndag morgen, forteller Per Lorentzen. 

I år er for øvrig en eksklusiv gjest på plass; Den doble OL-vinner i enerkajakk fra Bejing i 2004 og London i 2012, Eirik Verås Larsen. Han har for øvrig fått oppkalt padlefestivalens store styrkeprøve, 30 kilometeren etter seg.   

– Men padlefestivalen er for alle, enten de har kajakk, kano eler padlebrett. Vi har tre forskjellige distanser på menyen utenom Eirik Verås Larsen-runden, forteller Per Lorentzen.

Den korteste distansen er på to kilometer og er for padlebrett, mens Cipaxrunden måler seks kilometer og Setten hytteparkrunden 16.

Speidere og Dobbelt-Setten

– Vi har også fått påmelding fra et 20-talls speidere som skal være med. I tillegg til å padle, vil de sette opp sin basecamp nede på friområdet på Tangen og vise hvilke aktiviteter de driver med. Et fint innslag som gir festivalen enda større bredde, sier en fornøyd Per Lorentzen.

Etter at deltakerne er i mål, fortsetter imidlertid festivalen inne på land. Nevnte Eirik Verås Larsen vil ha et kåseri, før det blir premieutdeling og deretter full konserttrøkk fra utescenen med Loch Ness Mouse sammen med RSS brass, før det blir satt punktum med en avsluttende padlegudstjeneste.

– Apropos premier; Vi har i år en egen premie; Dobbelt-Setten. Alle som har deltatt i vinterens skøytefestival og søndagens padlefestival, vil motta en spesialdesignet premie, røper den utrettelige festivalsjefen.

Få nyhetene rett på din mobil!

Last ned appen indre.no, og få varsel på mobilen om de viktigste hendelsene og nyhetene.

For iPhone

For Android

Artikkeltags