Gå til sidens hovedinnhold

– Sentrum har blitt mer tilgjengelig

Artikkelen er over 1 år gammel

Ny vei samt ny gang- og sykkelvei på tilsammen 290 millioner kroner gjør det lettere for både myke og harde trafikanter.

– Med en helt ny Gardervei fra Støvin til Fetsund sentrum har vi gjort Fetsund sentrum mer tilgjengelig og – ikke minst – det er blitt mye tryggere for de myke trafikantene med egen gang- og sykkelvei, sier Ole Kristian Krogh.

Prosjektlederen i Viken fylkeskommune understreker at den nye veien også gir langt bedre forhold for kollektivtrafikken, i og med at Ruter setter opp ny bussrute på ny Gardervei fra mandag 29. juni.

Totalt har Viken fylkeskommune bygd 1350 meter ny vei, med 2100 meter gang- og sykkelvei langs hele strekket.

Prosjektlederen antar at de totale kostnadene for prosjektet, etter det endelige oppgjøret, har holdt seg innenfor rammen på 290 millioner kroner.

– Vi har bygd en rundkjøring med planfri kryssing for gående og syklende i en helt ny gangbro ved Garderåsveien, og i krysset med Engerkleiva kan de myke trafikantene krysse veien i en ny gangtunnel. Vi har også bygd rundkjøring der Garderveien møter Faldalsveien, sier Krogh.

– Vi måtte bruke Garderveien som alternativ vei da vi stengte Faldalsveien. Men på fredag overtok vi prosjektet fra entreprenøren, og Viken har nå driftsansvaret for ny Gardervei, forteller Krogh.

Kommentarer til denne saken