Gå til sidens hovedinnhold

Seniorsentrene tar koronapause ut året

Avlyser treff på grunn av nye restriksjoner og økt smitte rundt omkring.

«På grunn av økt smitte i nabokommunene og nye, lokale koronatiltak i kommunen velger vi å avlyse seniorsentrene fra og med 11. november og ut året», skriver Aurskog-Høland kommune på sin nettside.

Det betyr at Aurskog eldresenter, Bjørkelangen seniorsenter, Hemnes trivselssenter, Hølandstreffen og Rømskog eldresenter ikke avholder sine ukentlige treff de kommende ukene.

Virksomhetsleder stedsutvikling og frivillighet Rita Berget Lindblad påpeker at de ønsker å være føre var.

– Det er fortsatt ikke registrert mye smitte i vår kommune, men smitteutviklingen i Oslo og nabokommunene er bekymringsfull, sier virksomhetsleder stedsutvikling og frivillighet Rita Berget Lindblad til ahk.no.

Tirsdag 10. november ble det innført nye koronaregler i Aurskog-Høland, med enkelte innstramminger. Blant annet avlyses arrangementer på bibliotekene, og Bjørkebadet stenges i helgene.

Det er heller ikke tillatt med arrangementer med flere enn 20 personer innendørs på steder uten fastmonterte seter.

– Det er over 20 besøkende på hvert seniorsenter, og det er vanskelig å finne gode løsninger som ivaretar de nye tiltakene, og gjør arrangementene trygge for alle. Vi synes det er veldig leit, men velger det tryggeste alternativet for å ivareta en gruppe som har høy alder og defineres i risikogruppen, sier Lindblad videre.

«Vi oppfordrer de som føler behov for å snakke med noen i denne vanskelige tiden om å ta kontakt med Frivilligsentralen, som blant annet kan hjelpe med besøks-, ringe- og turvenner», skriver Aurskog-Høland kommune.

Kommentarer til denne saken