Gå til sidens hovedinnhold

– Selvfølgelig ville jeg ha kjørt i Bahrain, men dette var utrolig gøy

Artikkelen er over 1 år gammel

Dennis Hauger fikk en god treningsøkt under sin hjemmekarantene og endte på andreplass i dagens NM-runde i SimRacing Grand Prix.

Tenåringen fra Aurskog sitter hjemme i koronakarantene og benyttet søndagen til å vise at han også kan håndtere pedaler og ratt i den virtuelle verden også.

I og med at sesongstarten i Formel 3 ble utsatt som en følge av koronasituasjonen, benyttet han muligheten til å delta i et møte mellom norske bilsportstjerner og simulatorførere og stilte til start i andre runde i 2020-vårsesongen av SimRacing Grand Prix, hvor en NM-tittel venter på beste simfører.

Hauger kjørte inn til en sterk andretid, bak den suverene simulatorføreren Glenn Key som var i en klasse for seg gjennom det 30 minutter lange, virtuelle løpet på Suzaka-banen i Japan.

Dennis Hauger startet løpet i fjerdeposisjon og holdt seg blant de fremste bilene gjennom løpet. Han hadde raskeste rundetid av alle i løpet som seerne kunne følge live via facebook og youtube.

– Det var litt surr med rattet i starten, men jeg kom meg heldigvis tilbake, sa han til arrangørene bak SimRacing Grand Prix etter løpet.

– Selvfølgelig ville jeg ha vært i Bahrain, hvor jeg egentlig skulle ha kjørt mitt første løp for sesongen, men dette var utrolig gøy, sier Hauger som forteller at han lærer mye av å kjøre simulator.

– Verdien av simracing er veldig viktig for min del, det er ikke så mye å gjøre hjemme. Dette er god trening for å holde det gående til jeg kan kjøre i den virkelige verden igjen.

– Hvordan ser situasjonen ut for din del?

– Jeg må ta det som det kommer. Jeg er hjemme i karantene og må trene både fysisk og i simulator, så får jeg være så godt forberedt som mulig når hverdagen kommer.

– Hva er overføringsverdien fra simracing til å kjøre på bane?

– Det er de samme detaljene og teknikken som gjelder begge steder. Du må være like nøye med detaljene for å få de gode tidene. Du kan være mer fearless i simracing, men fortsatt mener jeg simracing er en veldig god måte å preppe til virkeligheten som kommer for min del.

Om Hauger deltar i neste runde av SimRacing Grand Prix, gjenstår å se. Det løpet går 5. april.

Lokal unggutt imponerte

Det var flere lokale førere med i søndagens NM-runde:

Thomas Wangen fra Auli sto i 15. posisjon da starten gikk, Emil Heyerdahl fra Bjørkelangen i 18. posisjon og Marcus Myrseth i 29. posisjon. Sistnevnte er 15 år gammel og kommer fra Bjørkelangen.

Da løpet var ferdigkjørt hadde Heyerdahl, som skal kjøre skandinaviske Porsche Carrera Cup, kjørt seg kraftig opp etter en noe skuffende kvalifisering og endte til slutt på sjuendeplass. Wangen, som er en rutinert esportutøver, kom på 19. plass, mens unge Myrseth, som satser på shortcar i den virkelige verden, kjørte inn på 23. plass, 47 sekunder bak vinneren.

Kommentarer til denne saken