For drøye to måneder siden kom nyheten om at Rømskog næringspark AS meldte seg på kampen om å få nytt fengsel. I tillegg var Harkerudåsen i Aurskog en aktuell tomt for å huse Oslo fengsel.

Forrige uke ble det klart at begge de aktuelle tomtene var ute av kampen.

Nå er Rømskog næringspark lagt ut for salg.

– Salget har ingenting med fengslet å gjøre. Vi regnet med at det var et skudd i blinde, og hadde ikke satset alt på det, forteller styreleder Håkon Wirstad i næringsparken til Indre Akershus Blad.

Ingen hast

Grunnen til at næringsparken er lagt ut for salg er fordi eierne mener tomta har et potensial styret per dags dato ikke får oppfylt.

– Vi hadde planer og håp som vi ikke har fått gjennomført. Kanskje noen andre klarer det bedre?

I flere år har det vært aktivitet på tomta, men nå er det relativt rolig.

– Altfor rolig. Vi har et par leietakere og driver med vinterlagring, men vi er på jakt etter noen som har et plassbehov for egen produksjon, som igjen vil gi lokale arbeidsplasser, påpeker Wirstad.

– Hva slags forventninger har du til salgsprosessen?

– Det er tydelig at rekkevidden rundt Oslo er økt. For noen år siden var både Rømskog og Bjørkelangen altfor langt ut, men det har begynt å skyve på seg. Et raskt salg vet jeg ikke, men jeg har full tro på at vi treffer den riktige kjøperen etter hvert. Vi har ingen bråhast med å selge, men om noen er interessert er det bare å ta kontakt, avslutter Wirstad.

Uten pris

Industriområdet Tjernmoen på Rømskog rommer nesten 100 mål og har en bygningsmasse på i overkant av 2.000 kvadratmeter. Det har blant annet et kontorbygg, flere lecabygg og flere stålbygg. Det er sju bygg til sammen.

Å prisgi en slik eiendom er ikke bare enkelt, skal vi tro næringsmegler i Realia aksjeselskap, Oluf Schou fra Bjørkelangen.

– Vi har ikke satt noen pris fordi vi er usikre på hva prisen er. Vi lar heller markedet bestemme, og så får vi se hva det koker ned til. Det finnes ikke et velfungerende marked for denne typen eiendommer. Det er få eiendommer og få potensielle kjøpere, sier Schou til lokalavisa.

De er avhengige av å treffe rett kjøper.

– Når det gjelder slike eiendommer er det litt mer tilfeldig om man treffer eller ikke, men vi håper at eiendommen matcher en tanke eller idé hos noen der ute.

Han har allerede mottatt flere henvendelser på eiendommen.

– Vi håper næringsparken kan passe for noen av dem!