– Den klubbrekorden ante jeg ingen ting om. Jeg får forsøke å ta den neste år, sier 25 åringen som i 2015 tok tre medaljer i junior-VM i skiskyting i Russland.

I dag er skiskytterkarrieren historie. Sesongene etter VM-suksessen og inn i seniorklassen ble ikke som forventet grunnet sykdom og skader, og det endte med et tidlig karrierepunktum. At treningsglade Mattis, som nå har rukket å bli 25 år, bosatt på Sørumsand og medlem av Aurskog-Høland Friidrettslag, skulle bli sofagris etter toppidrettssatsingen ville vært fullstendig naturstridig.

Gjestevisitt i AHFK

Etter en runde med fotball og noen kamper på Aurskog-Høland Fotballklubbs 4. divisjonslag valgte han å rette fokuset mot løping.

– I dag trener jeg én gang om dagen og løper jevnt over 100 kilometer i uka. Mer blir det ikke tid til når jeg er skal pendle til Oslo for å gjennomføre utdannelsen min innen idrettsfag på Oslo Met, ha ansvaret for en treningsgruppe for ungdommer i Fet skiklubb og få litt tid hjemme sammen med samboeren.

Ikke «halvdau» lenger

Det begynner imidlertid å bli sving på løpingen til Mattis. Tidligere i sommer gjennomførte han en 10.000 meter på 32.54.23, men han er enda mer fornøyd med gjennomført halvmaraton, og har tro på ytterligere fremgang kommende sesong, både på bane og landeveien. Det skal blant annet trening sammen med Jacob Boutera og Mads Waaler bidra til.

– Jeg har trent sammen med dem en tid. I begynnelsen var jeg fullstendig «dau» etter ei økt med de kara. Nå kjenner jeg at det går bedre og bedre. Det er helt klart at trening hjelper, og jeg er klar for å løpe ned persene mine både på bane og landevei neste år. Og forhåpentligvis bli klubbrekordinnehaver i halvmaraton før eventuelt Jacob og Mads skulle komme til å melde seg inn i AHF. Da blir det straks verre, sier alltid offensive og optimistiske Mattis Haug.