Med to runder igjen kunne Dennis og teamkollega Olli Caldwell sikret Prema hver sin pallplassering bak ledene Matteo Nannini. Det ville betydd ledelse i poengsammendraget for Dennis etter to av sesongens 21 løp.

Aurskogingen er imidlertid ikke skrudd sammen slik mellom ørene slik at er fornøyd med å kjøre over mål som nummer to. Han var ikke bare ute etter sammenlagtledelsen, men også karrierens første Formel 3-seier.

Det gikk fryktelig galt.

Ingen «Ja vi elsker»

Da han skulle passere ledende Nannini, krasjet hann inn i italieneren, noe som ødela løpet for begge. Dennis fikk skadet frontvingen og falt rett gjennom feltet. På intercom-forbindelsen fra bilen fikk vi høre et brøl av forbannelse og skuffelse fra Dennis da det smalt.

– Dette var helt unødvendig av Dennis, sa Viaplay-kommentator Simen Næss Haugen.

Etter at Dennis satte seg selv og Nannini ut av spill, kunne teamkamerat Ollie Caldwell kjøre inn til løpsseier. Dermed ble det den engelsk nasjonalsangen etter løpet i stedet for «Ja vi elsker», som Dennis definitivt var ute etter.

I lørdagens første løp kjørte 18-åringen seg opp fra startposisjon 12 til en åttendeplass.

Søndag er det klart for helgens tredje løp. Da stiller Dennis ikke bare med nye blanke ark, men også med pole position. Kjøringen så langt i Barcelona har vist at han definitivt tilhører årets Formel 3-sirkus ypperste elite, men også at marginene mellom suksess og fiasko er ekstremt marginale i denne idretten.