Gå til sidens hovedinnhold

Satser mot verdensmarkedet: – Vi prater om alt mulig, både seriøst og useriøst!

Artikkelen er over 2 år gammel

Går nye veier for å slå igjennom.

Few Dollars More er inspirert av 70-tallsrocken, og sikter mot stjernene.

Det skiller ikke orkesteret, der vokalisten Tomas Engnes er hjemmehørende i Gansdalen, nevneverdig fra andre.

Men et orkester med egen podcast, er rimelig originalt.

Backstage er navnet på podcasten og den første episoden på 77 minutter ligger ute på Spotify.

– Vi tenkte lenge og vel på hva vi kunne finne på i nypromoteringa av bandet. Vi har egen designer og egen IT-mann som hjelper oss, så podcasten er bare en liten del av markedsføringa. Vi gjør det først og fremst fordi vi har mye rart vi vil fortelle, og alt handler ikke bare om musikk heller. Vi er en herlig blanding folk i bandet. Noen av oss elsker fotball, mens andre hater det, for eksempel, så det sklei litt ut i den første episoden, sier Engnes.

Han har vært vokalist i bandet det siste halvannet året, og forteller at den første episoden ble spilt inn hjemme i Gansdalen.

– Vi kjørte ufiltrert, jeg tror bare vi kutta vekk halvannet minutt eller noe, hehe. Vi skal få bedre struktur etter hvert.

Few Dollars More har eksistert siden 2008 og har gitt ut to plater fra før, og den neste er rett rundt hjørnet.

Orkesteret satser hardt og ser heller mot utlandet enn Norge.

– Jepp. Vi har en tysk agent so jobber for oss mot markedet i Japan, Australia, New Zealand og Tyskland. Spesielt Japan er et svært marked. Vi har forresten fått spilletid på landets største radiokanal, som har 20 millioner lyttere. Vi har vært på turné i Tyskland tidligere også. I fjor levde jeg 50 prosent av musikken, sier Engnes, som jobber i barnehage til daglig.

Ved siden av opptrer han både med duo og som trubadur.

– Med duoen og som trubadur gjør jeg jobber der vi håndterer alle mulige slags sjangre, og noe av det kan jeg dra med meg inn i bandet, mener 41–åringen.

Few Dollars More har også et stort sosialt engasjement, noe som kom til syne da bandet i april i år slapp singlen Main Man, der alle inntektene gikk til Barnekreftforeningen.

Neste podcast slippes lørdag 12. oktober, og vil bli sendt fra Gulating i Lillestrøm, samme dag som orkesteret har spillejobb der.

– Mange av oss i bandet er familiefedre, bandfritida representerer vår kulturelle utblåsning. Vi skal ha gjester hver gang. I november er planen å ha med hele Fetsunds låtskriversvenske Roland Jansson i studio. Denne podcasten skal vi slippe via facebooksidene våre, og planen er både video og lyd, bebuder Tomas Engnes.

Kommentarer til denne saken