20. og 21. april går «Festivalen for et varmere bygdesamfunn» av stabelen i Hølandshallen på Løken. I den forbindelse lyser arrangøren ut en kortfilmkonkurranse for barn og unge.

– Vi ønsker å høre hva unge er opptatt av når det gjelder psykisk helse. Det kan handle om alt mulig i hverdagen eller store og små opp- og nedturer, sier jurymedlem Kjell Einar Torvund fra Bjørkelangen.

LES OGSÅ: Innbrudd på barneskole – tyveri og skadeverk

Som juryformann har Sammenfestivalen fått ingen ringere enn Birger Vestmo fra Filmpolitiet i NRK P3. For radiolyttere har han anmeldt og trillet terning for tusenvis av filmer.

Juryen tar imot alle typer bidrag. Filmen må være under tre minutter, og kan lastes opp på Sammenfestivalens nettside.

– Hvordan man vil bruke filmformatet er opp til dem som deltar. Det kan være film med ekte personer, animasjonsfilm eller man kan tenke helt annerledes, sier Torvund.

Han håper på mange bidrag innen fristen 9. april, og planen er å vise vinnerbidraget under Sammenfestivalen. Premien er i tillegg 5.000 kroner rett i lomma.

LES OGSÅ: – Over 600 innom, og 200.000 kroner i kassa

Sammenfestivalen ble arrangert første gang i 2016, i år er temaet psykisk helse.

For eksempel blir det vist teater – et stykke som Marte Marie Brøtmeth (15) fra Fosser har skrevet med fem venninner.

I løpet av festivalen blir det også foredrag med Mona og Dagfinn Enerly, konserter ute og inne, trylling, danseshow og panelsamtale – blant annet med Maiken Bettina Syverudaasen som skrev seg ut av sorgen etter at moren døde.