Ut på tur? Her er reisetipsene

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Onsdag tar mange seg påskeferie på Østlandet, med god planlegging kan utfarten gå mye bedre for mange.

DEL

Statens vegvesen forteller at du må regne med forsinkelser ut og inn av byene når påsketrafikken setter inn. Stress og uoppmerksomhet kan føre til uhell og med tanke på at siste onsdag før påskehelgen er den store ulykkesdagen, er det all grunn til å ta seg god tid i dag.

– All statistikk fra tidligere år viser at dette er den største ulykkesdagen i påsken, sier Roger Ytre-Hauge i Frende Forsikring.

I fjor var det 1.132 små og store ulykker i trafikken denne onsdagen.

Tips for trafikanter

Vegvesenet har derfor samlet sammen en del tips til deg som skal ut på veiene og opp til fjells.

– Opp og ned fra fjellet vil trafikken bli stor når folk skal hjem etter påske. Været på fjellet kan også skifte fort, skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

Flere tips:

  • Sjekk vær- og føremeldinger. Planlegg turen!
  • Kjør etter forholdene og hold fartsgrensen. Hold køen!
  • Bruk bilbelte
  • Sørg for at bilen er i god teknisk stand. Pakk riktig!
  • Stopp og sov hvis du blir trøtt

På Vegvesenets nettside reisetider.no kan du følge med på veiene både med tanke på reisetid og omkjøringsmuligheter. I tillegg har Statens vegvesen over 450 webkameraer som følger påsketrafikken.

Skal du ut og fly? Her er noen tips.

Avinor forventer også stor pågang fra påsketurister som skal innenriks og utenriks, det kan bli lange køer i sikkerhetskontrollen. Oslo Lufthavn Gardermoen regner med at den største trafikken vil komme på skjærtorsdag og langfredag.

– Det er mange reisende og det er mye bagasje, så vi ber folk beregne litt ekstra tid. Gjør man det sikrer man en god og stressfri start på påsken, sier kommunikasjonssjef ved Oslo Lufthavn, Joachim Westher Andersen.

Mellom klokken 06.00-10.00 og 15.00-18.00 vil det være mange som reiser far Oslo Lufthavn. Skal du reise innenfor disse tidspunktene kan det være lurt å beregne litt ekstra tid.

Reiser du med ski må du regne med å sende dette som spesialbagasje. De fleste flyselskapene tar ekstra betalt for dette.

– Ta med i beregningen tid til innsjekking, sending av spesialbagasje eller vanlig bagasje, sikkerhetskontroll, en matbit, shopping og gåtid ut til gate, sier Andersen.

For barnefamilier er det en egen familiesluse på Gardermoen og kan brukes av alle som reiser med barn som er under 12 år gamle. Barn som reiser alene kan også benytte seg av denne slusen.

Her kan du sjekke om flyet ditt er i rute!

Artikkeltags