Håndballen er først ut. Denne sesongen spiller alle lag fra jenter 11 år og eldre for Bjørkelangen og Høland på samme lag.

– Det er ikke noe nytt at vi samarbeider. Vi har tidligere hatt Aurskog-Høland håndball, men nå er det Bjørkelangen og Høland som kommer til å jobbe tett sammen, sier Marlene Johnsen som leder håndballgruppa i HIUL.

Klubbene opererer med hvert sitt håndballstyre. Det er ikke snakk om å slå sammen klubbene, selv om det også er vedtatt at fotballen vil følge i samme spor.

– Både BSF og HIUL har hvert sitt håndballstyre, men vi kommer til å ha noen felles styremøter for håndballen også. Det er viktig at håndballstyrene jobber godt sammen, slik at vi får et godt samarbeid. Vi har samarbeidet lenge og løser eventuelle utfordringer på en god måte, sier leder Marianne Kopperud Aasberg i BSFs håndballgruppe.

Har plass til flere

Om lag 300 spillere vil delta i samarbeidet mellom to av de største idrettslagene i kommunen, men det er kun to lag for gutta. Herrene i 4. divisjon og gutter 8 utgjør den mannlige delen av samarbeidet.

– Vi håper at flere gutter blir med å spille håndball. Det er god plass til flere. Både gutter og jenter, sier gruppelederne.

Planene om samarbeid har vært kjent lenge. Tilbakemeldingene opplever Johnsen og Kopperud Aasberg som gode.

– Tiden med rivalisering er forbi. Det er bra. Et samarbeid gir mer enn rivalisering. Vi har fått positive tilbakemeldinger på sammenslåingen. På denne måten kan vi tilby flere lag og gode trenings- og kamparenaer, sier Marianne Kopperud Aasberg.

De tidligere håndballspillerne legger ned mange timer for håndballen i løpet av året. De tidligere spillerne drives av å skape gode oppvekstsvilkår for barn og unge.

– Håndballen er en fin og lærerik arena. Det er mange fordeler med å delta i lagidrett. Det er fint å bidra på denne måten, kommenterer Johnsen.

God skole

Som et ledd i rekrutteringen arrangeres det håndballskole både høst og vinter. I høstferien håper lederne å se mange nye og gamle håndballspillere i Bjørkelangenhallen.

– Skolen vil vare i tre dager. Dersom været tillater det kommer vil å være litt ute også. Håndballskole er alltid gøy. Det er noe vi gleder oss til, sier Kopperud Aasberg.

Til vinteren er det Høland som arrangerer.

– Vi kommer til å bytte på. Da er det vår tur til å arrangere på Løken. Det samme gjør vi med kamparena. Noen spiller i den ene hallen før jul og i den andre etter nyttår.