(Nettavisen): Billigkjedene Rema 1000, Extra og Kiwi dumper prisene på en lang rekke julevarer.

Det var ikke lite som fikk plass i en handlepose til en hundrelapp, da Nettavisen sjekket prisene i billigbutikkene. Vi fikk kjøpt middag med julepølse, mandelpoteter og både sur- og rødkål. Dessuten julebrus, gløgg, pepperkaker og klementiner. Til og med julegrøten og papir til å pakke inn julegavene med. Alt dette fikk vi kun for en hundrelapp.

Kjedene følger nøye med på prisene hos hverandre, og på mange varer er prisene helt identiske. Av varene vi fikk med i posen var det lik pris på klementiner, julepølse, rødkål, surkål og grøtris. Pepperkakene hadde også identisk pris, riktig nok utsolgt hos Kiwi der vi fikk med et glass skivede agurker innenfor 100-lappen i stedet.

Rullen med julepapir var billigst hos Rema 1000, men rullen var kun tre meter mot fem meter hos de to andre. Prisen per meter var billigst hos Kiwi med 1,38 mot 1,50 hos Rema 1000 og 1,78 hos Extra.

Kiloprisen på mandelpoteter var identisk hos de tre kjedene, men pakken var mindre hos Rema 1000. Vi tok også med noen færre klementiner hos Rema 1000 og fikk dermed plass til en pakke dadler til 9,80 i posen til en 100-lapp.

1000 priskutt på en uke

Som Nettavisen har fortalt tidligere startet Kiwi julepriskrigen mandag med en rekke kutt, og de siste dagene er mange priser satt ytterligere ned. Hos Kiwi selges nå blant annet julegløgg, grøtris og surkål til halv pris sammenlignet med prisene for en uke siden.

– Vi kutter priser på hundrevis av varer hver dag nå, sier kommunikasjonsrådgiver Nora Mile Helgesen i Kiwi.

Også lavpriskjeden Coop Extra har gjort mange priskutt. Ifølge kommunikasjonssjef Harald Kristiansen i Coop er det gjort 1000 priskutt denne uka.

– Vi kan ikke kommentere marginene vi har, men jeg kan vel si så mye som at dette er ikke en lønnsom periode for oss, sier Kristiansen.

Ingen av kjedene vil si noe konkret om eller hvor mye de taper på alle julevarene som får store priskutt nå.

Julepriskrigen fortsetter

– Vi skal være billigst helt frem til julaften, og selvsagt ellers i året også, sier Nora Mile Helgesen i Kiwi, men vil av konkurransehensyn ikke si mer om hvor mye prisene skal kuttes videre.

– Vi i Rema 1000 skal alltid selge dagligvarer billigst i landet, og vi presser prisene så langt ned vi kan på varer som er ekstra viktig for kundene våre i sesongen, sier kategori- og innkjøpsdirektør Line Aarnes.

Også Extra lover flere tilbud fram mot julaften.

– Av konkurransehensyn kan vi ikke kommentere hvor mye prisene skal ned, men jeg kan love at vi hver uke frem til jul kommer til å gi kundene våre, som er de som eier oss, nye tilbud og kampanjer for å gjøre julehandelen så billig som mulig, sier Harald Kristiansen i Coop. Han har også et sparetips.

– Ikke kjøp plastpose men bruk Coops handlenett, da gir vi deg 1 krone i bonus i tillegg til at du har spart 3 kroner ved ikke å kjøpe pose, sier Kristiansen.