– Enten har folk gitt opp å ringe politiet, eller så har russen vært veldig rolige

Artikkelen er over 2 år gammel

Politiet har fått få meldinger om bråk knyttet til Romeriksrussen til det siste døgnet.

DEL

– Enten har folk gitt opp å ringe politiet, eller så har de vært veldig rolige i natt. Jeg velger å håpe og tro at de har vært rolige. Noen meldinger har det vært, men helt klart færre enn tidligere netter, forklarer operasjonsleder Martin Schie til RB søndag formiddag.

Han forteller at politiet lørdag kveld fikk melding om veldig høy musikk fra flere russebusser ved Strømmen kirke, men da politiet kom til stedet hadde russen forduftet.

LES OGSÅ: Wenche sa ja til styreverv midt i hektisk byggeperiode: - Jeg hadde ikke hjerte til å si nei!

– Bortsett fra dette har det ikke vært noen spesielle hendelser rundt russen, sier Schie.

Stoppet 40 mindreårige

Forrige helg stoppet politiet nærmere 40 mindreårige på vei til russefest i Marikollen. I forbindelse med dette oppfordret politiet foreldre til å holde ungdommer under 18 år borte fra festene.

– Ungdommer som går i første- og andreklasse på videregående skal ikke rave fulle gatelangs i titiden på en torsdag kveld. Det går igjen at halvparten av foreldrene lar barna være med på «rulling» med russen, mens den andre halvparten blir lurt av barna til å tro at de skal overnatte hos andre venner. Pass på hva ungene deres driver med, oppfordret Hilde Kallset Jensen, forebyggendekoordinator i Øst politidistrikt.

Artikkeltags