Runa (22) er ny leder for kulturutvalget: – Jeg tror jeg er en tålmodig og samarbeidsvillig leder

LEDERVERV: Runa Kristine Fiske fra Sørumsand er ny leder i hovedutvalg for kultur i Lillestrøm kommune.

LEDERVERV: Runa Kristine Fiske fra Sørumsand er ny leder i hovedutvalg for kultur i Lillestrøm kommune. Foto:

Den unge Sørumsand-politikeren er klar til å ta fatt på nye oppgaver.

DEL

Runa Kristine Fiske (22) fra Arbeiderpartiet ble valgt til ny leder i hovedutvalg for kultur. Dette skjedde i kommunestyret onsdag kveld.

– Lillestrøm har et rikt kulturliv og mange aktive og engasjerte innbyggere. Vi skal være kulturkommune nummer én på Romerike, og jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven som leder for hovedutvalg for kultur. Å legge til rette for engasjement og aktivitet er utrolig viktig. Kulturen og idretten bidrar til trivsel, tilhørighet og integrering i lokalsamfunnet og skaper gode og trygge fellesskap, sier Fiske.

Frem til nå har Fiske sittet som nestleder i utvalget. Hun tror ikke overgangen til leder blir av det største slaget, men er klar over at ledervervet gjør hverdagen litt annerledes.

– Nå skal jeg lede møtene. Heldigvis jobber jeg med flinke folk fra alle partier. Jeg tror dette kommer til å gå veldig fint.

– Hva slags ledertype tror du at du er?

– Jeg tror jeg er en tålmodig og samarbeidsvillig leder. Jeg gleder meg til å brette opp ermene, forteller Fiske til Indre Akershus Blad.

Vil formidle bekymringene

Fiske er klar på at hun er svært bekymret for hvordan det skal gå med lag, foreninger og kulturinstitusjoner under koronapandemien.

– Vi er i en veldig spesiell situasjon, og jeg er opptatt av at det rike kulturlivet i Lillestrøm kommune skal overleve koronakrisen. Jeg håper regjeringen kommer tilbake med nye pakker for frivilligheten og kulturen – som treffer bedre, sier Fiske.

Hun har fått med seg oppslagene i avisene om krisen i frivilligheten, og vil formidle bekymringene videre til stortingsgruppa til Arbeiderpartiet.

Arbeiderpartiets gruppeleder Heidi Westbye Nyhus er svært fornøyd med at Fiske ble valgt til hovedutvalgsleder, etter at MDG trakk seg fra posisjonen i Lillestrøm kommune.

– Runa er inne i sin andre kommunestyreperiode, og er et politisk talent og har et brennende engasjement for frivillighet, idrett og kultur. Hun er både en erfaren leder og har gode samarbeidsegenskaper, noe som trengs dersom vi skal få til en god politikk for hele Lillestrøm kommune, sier Westbye Nyhus.

Artikkeltags