Her kan du låne gratis fritidsutstyr

GRATIS LÅNEUTSTYR:  Skateboard og sykler, med nødvendig sikkerhetsutstyr, er noe av det leder av Frivillighetssentralen i Rømskog, Annemieke van Middelaar låner ut gratis, her flankert av døtrene Line (t.h.) og Maren Bosch. Foto: Trym Helbostad

GRATIS LÅNEUTSTYR: Skateboard og sykler, med nødvendig sikkerhetsutstyr, er noe av det leder av Frivillighetssentralen i Rømskog, Annemieke van Middelaar låner ut gratis, her flankert av døtrene Line (t.h.) og Maren Bosch. Foto: Trym Helbostad

Artikkelen er over 1 år gammel

Her kan du låne alt fra fiskestenger, tursekker og soveposer til skateboard og sykler – helt gratis.

DEL

Rømskog kommune fikk tidligere i år tildelt 100.000 kroner fra Bufdir til å etablere en utstyrssentral. I sommer var mye av utstyret på plass, alt splitter nytt.

Det er leder av Frivillighetssentralen på Rømskog, Annemieke van Middelaar, som står for utlånet.

– Alle innbyggere i Rømskog kan låne utstyret gratis. Målet er å tilrettelegge slik at alle innbyggerne i kommunen kan være mer i aktivitet og prøve nye ting. Vi har et spesielt fokus på barn og unge, sier Annemieke van Middelaar.

Utlånstiden er maksimalt en uke. Barn under 18 år må komme i følge med en voksen når utstyret skal lånes.

I sommer har noe av utstyret vært i bruk på Kurøen, som hengekøye og kubbespill.

– Når vinteren kommer, vil vi også ha smørefrie ski, staver og skisko i alle størrelser, det gjelder også skøyter, sier kulturleder Rita Lindblad som kan fortelle at kommunen også har fått 100.000 kroner fra Sparebankstiftelsen DNB.

Disse midlene har blitt benyttet til å utvide og rydde rundt stranden ved Kurøen samt innkjøp av tråbåt, som det heller ikke koster noe å bruke.

Artikkeltags