– Det er en ære å bli utnevnt

Kjell-Arne Ottosson, med røtter i Rømskog, er valgt som utvalgsleder i Nordisk råd.

Kjell-Arne Ottosson, med røtter i Rømskog, er valgt som utvalgsleder i Nordisk råd.

Artikkelen er over 1 år gammel

Kjell-Arne Ottosson, med røtter i Rømskog og lang fartstid som lærer ved Rømskog skole, er valgt til utvalgsleder i Nordisk råd.

DEL

Ottosson skal lede utvalget for kunnskap og kultur. Det ble kjent i forbindelse med Nordisk råd sitt møte i Torshavn forrige uke.

– Det er en ære å bli utnevnt. Det nordiske samarbeidet ligger mitt hjerte nær. I Nordisk råd rår visjonen om at Norden skal være verdens mest integrerte region, med et felles arbeidsmarked. Gjennom mine erfaringer som lærer i Norge gjennom flere år, kan jeg bekrefte at det gjenstår et stykke arbeid for å realisere den visjonen, sier Kjell-Arne Ottosson.

I vår ble han valgt inn på Riksdagen, den svenske nasjonalforsamlingen, for Kristdemokraterne og forlot jobben som kontaktlærer ved Rømskog skole.

Kjell-Arne Ottosson har vært representant i Nordisk råd siden valget i 2018, er også representant i gruppen som jobber med å redusere grensehindringer. Deres oppgave er å gjøre det lettere å flytte, pendle, studere og drive virksomhet på tvers av landegrensene i Norden, uten at en risikerer å havne i en gråsone eller bli hindret av uklare lover og regler.

Artikkeltags