Håper på festivalrekord

KLAR FOR FESTIVAL: Onsdag starter Kørrefestivalen, som arrangeres for 18. gang. Markedsansvarlig Ulricke Tørnby Arnesen gleder seg til å vise fram vakre Kurøen på Rømskog, kanskje bedre kjent som Kørren. Begge foto: Øyvind Henningsen

KLAR FOR FESTIVAL: Onsdag starter Kørrefestivalen, som arrangeres for 18. gang. Markedsansvarlig Ulricke Tørnby Arnesen gleder seg til å vise fram vakre Kurøen på Rømskog, kanskje bedre kjent som Kørren. Begge foto: Øyvind Henningsen

Artikkelen er over 4 år gammel

RØMSKOG: I fjor hadde Kørrefestivalen cirka 2.000 besøkende. – Vi håper på flere i år, sier Ulricke Tørnby Arnesen.

DEL

Kørrefestivalen starter onsdag kveld, og holder det gående til søndag. Den er en stor begivenhet, og kan trygt betegnes som et fast innslag på Kurøen.

– Det er en stødig tradisjon, og Kørrefestivalen arrangeres for 18. gang. Den har vært stor i mange år, og vi håper at besøkstallene fortsetter å stige, sier markedsansvarlig Ulricke Tørnby Arnesen.

Kørrefestivalen arrangeres av Ungdomsforeningen på Rømskog og Equmenia Östvervallskog. Den lokker til seg besøkende fra store deler av Østlandet, i tillegg til Rømskogs nabokommuner i Sverige.

– Hvorfor gjør dere dette?

– Jeg er oppvokst med Kørrefestivalen, og den ligger mitt hjerte nær. Jeg brenner for å vise fram Rømskog og det vi har å by på. Ikke alle skjønner hvor flott det er å komme ut hit. Rømskog generelt og stemningen på tunet er fantastisk, sier Arnesen.

Hun legger ikke skjul på at festivalen har kristent fortegn.

– Den skaper tro og god stemning. Vi vil gjerne spre budskapet om Jesus, sier Arnesen.

Under festivalen er det møter og konserter. Bjørnar Holmedal fra Rømskog, Andreas Hegertun fra Filadelfia Oslo og Linda Alexandersson fra Arvika utgjør talerne. Trygve Skaug fra Indre Østfold, svenske Ingemar Olsson og New Voices holder hver sin konsert. Under møtene blir det sang av Burning Lights fra Filadelfia Fosser.

– I år har vi satset mer på barna. Kompisbolaget fra Sverige kommer med sitt «supermagicrockenrollshow», sier Arnesen.

I tillegg er det en rekke aktiviteter for store og små, som topper seg med «mestermøtet», der menn og kvinner utfordres til å måle styrke og kløkt mot hverandre.

I tillegg til de sju i styret trekkes en lang rekke frivillige inn for å få festivalen til å gå rundt.

– Vi er sikkert rundt 100 frivillige. Mange synes det gir mening og stiller gladelig opp. Det er vi veldig takknemlige for, og det gjør alt så mye lettere.

Mange forbinder festivaler med teltliv. Foreløpig har det ikke vært mulig på Kørren.

– Men det jobber vi med. Kanskje vi får til en ungdomscamp fra neste år? Uansett er det mulig å overnatte på Nord Steinby kro og camping eller Rømskog Spa & Resort, sier Arnesen.

Artikkeltags