Her er det drevet butikk i 100 år – nå skal den flytte

Joker Rømskog.

Joker Rømskog. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

I dag stenges disse dørene for godt. Om fem dager åpner matbutikken i nye og større lokaler.

DEL

I dag holder Joker Rømskog åpent for aller siste gang i de trange lokalene på Tørnby.

– Nå trenger vi hjelp til å tømme butikken, sier butikkmedarbeider Ulricke Tørnby Arnesen, og har en klar oppfordring til sine sambygdinger:

– Vi holder stengt mandag, tirsdag og onsdag, så nå må det handles inn! Velkommen til historisk handling hos oss, sier Arnesen.

– Litt rart, men ganske naturlig

Hun hadde siste arbeidsdag i det gamle butikklokalet på fredag, og innrømmer at det var litt spesielt.

– Ja, det var litt rart. Det har vært rart hele siste uka, men samtidig føles det ganske naturlig nå. Torsdag jobbet jeg hele dagen i den nye butikken.

– Gleder du deg til å dra på jobb i den nye butikken?

– Absolutt! Det blir veldig bra. Det blir et løft for hele bygda, og nå trenger vi bare at bygda blir med. Kostnadene blir høyere, og vi trenger bygda på lag.

Etter årevis med fram og tilbake, fattet kommunestyret midtsommers i fjor vedtak om å bygge nye butikklokaler på Rømskog til 10 millioner kroner på Bergtomta, et sted som også hadde vært vurdert tidligere.

Det er Bygg Med Oss AS med Knut Heggedal i spissen som fikk jobben med å bygge den nye butikken.

Torsdag formiddag skal alt være klart i de splitter nye lokalene, som skal åpnes med snorklipping av ordfører Thor Håkon Ramberg.

Begynner flyttingen i dag

Når dørene stenges i dag, lørdag, settes flyttingen i gang umiddelbart.

– Det er en del som har sagt at de skal hjelpe oss, så vi er ikke i beita. Det er snakk om å pakke ned og kjøre, og heldigvis er det ikke lenger enn 500 meter.

Alt inventar er splitter nytt i det nye butikklokalet, men alle varene skal flyttes over.

– Vi har forsøkt å begrense oss litt på bestillingene på seinsommeren, og har klart å få det til å minke noe. Men samtidig måtte vi ha varer for ikke å miste kunder, så det blir nok en del å flytte, mener Arnesen.

Rømskog-butikken er i en fin utvikling. I fjor ble det omsatt for 9 millioner kroner, og det er rekord siden dagens eier Dag Halvorsen tok over for fem år siden.

Den nye butikken på 500 kvadratmeter blir dobbelt så stor som dagens butikk, og dermed ligger alt til rette for at den gode utviklingen kan fortsette. De nye lokalene skal også huse Post i butikk og en kafékrok.

Artikkeltags