Milliardær-kone kidnappet fra sitt eget hjem – kidnapperne ber om løsepenger i kryptovaluta

Artikkelen er over 1 år gammel

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (68), kona til milliardæren Tom Hagen (68), ble for flere uker siden bortført fra familiens hjem i Lørenskog. Kidnapperne har framsatt krav om løsepenger i form av kryptovaluta.

DEL

Gjerningsmennene har ifølge Romerikes Blads opplysninger kommet med alvorlige trusler om hva som vil skje med Falkevik Hagen om kravet om løsepenger ikke etterkommes.

Truslene skal, etter det RB forstår, gå på 68-åringens liv og helse.

Bortført fra eget hus

Etter det Romerikes Blad får opplyst, driver politiet nå en intens etterforskning etter at 68 år gamle Anne-Elisabeth Falkevik Hagen ble bortført fra sitt eget hjem på Fjellhamar i Lørenskog. Etterforskningen skal ha pågått i flere uker, og politiets hovedhypotese har siden starten vært at 68-åringen er kidnappet.

(Se hele pressekonferransen med politiet her!)

Etterforskningen ledes av Øst politidistrikt med støtte fra Oslo politidistrikt, Kripos, Interpol og Europol. Etter det Romerikes Blad forstår, er det svært få kriminalsaker som er etterforsket i like stort omfang i nyere tid i Norge.

Ifølge RBs opplysninger har politiet gjennomført åstedsundersøkelser i familien Hagens hjem, og sikret spor som gjør at politiet går ut fra at 67-åringen ble bortført fra familiens enebolig på Fjellhamar.

Til tross for at store politiressurser er satt inn i etterforskningen, holder politiet en svært lav profil. Årsaken skal ifølge RBs opplysninger være at man frykter at gjerningsmennene er opptatt av, og følger med på, bevegelser rundt 68-åringens familie og deres bopel.

Politiet har hittil lagt lokk på saken, og det skal være et svært begrenset antall mennesker – utover 68-åringens egen familie – som kjenner til kidnappingssaken.

Gift med milliardær

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (68) er gift med eiendoms- og aksjeinvestoren Tom Hagen. De bor i en enebolig ved Langvannet på Fjellhamar i Lørenskog. Sammen har de tre barn – to døtre og en sønn.

Markedsverdien av Tom Hagens formue ble i 2018 beregnet til å være på 1,6 milliarder kroner, ifølge Kapital. Hagen eier blant annet Heia Næringspark i Fet.

Milliardformuen har han opparbeidet seg gjennom blant annet eiendom og investeringer i strøm- og oljeaksjer. Investeringene er plassert gjennom to heleide selskaper: Tom Hagen Eiendom AS og Holding 2 AS.

Gjennom disse selskapene eier Hagen helt eller delvis 18 selskaper og datterselskaper.

Etter det Romerikes Blad får opplyst, skal Anne-Elisabeth Falkeid Hagens nærmeste familie ha blitt etterforsket grundig av politiet innledningsvis. Politiets etterforskning peker imidlertid foreløpig på at 68-åringen er tatt av utenforstående.

Vet ikke om hun er i live

Kidnappingssaken er helt enestående i norsk sammenheng. Etter det Romerikes Blad kjenner til, skal norsk politi aldri ha etterforsket en lignende sak.

Ifølge RBs opplysninger, har det vært digital kontakt mellom kidnapperne og Falkevik Hagens familie, men kommunikasjonen har vært svært begrenset utover kravet om løsepenger i form av kryptovaluta.

Det er ikke kjent for Romerikes Blad hvor store pengesummer det er snakk om, eller hvilket språk kommunikasjonen har foregått på.

Det fremstår imidlertid klart for politiet at Falkevik Hagen er kidnappernes forhandlingskort. Politiets teori er at kidnappernes motiv er egen vinning.

Etter det Romerikes Blad forstår, er én av politiets prioriteringer nå å oppnå en bedre dialog med de antatte gjerningsmennene. RB får samtidig opplyst at verken Falkevik Hagens familie eller politiet har motatt bevis på at 68-åringen faktisk er i live, men politiet har i sin etterforskning to overordnede mål, i prioritert rekkefølge:

1. Å finne Anne-Elisabeth Falkevik Hagen i live.

2. Å pågripe gjerningsmennene.

Foreløpig er det ingen som har status som mistenkt eller er siktet i saken.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken