Gå til sidens hovedinnhold

Romerike Bredbånd: Nett-trøbbel i Aurskog

Artikkelen er over 3 år gammel

Nettet kommer og går for noen kunder.

Romerike Bredbånd har varslet om at kunder i Aurskog kan ha problemer med internett-tilgangen:

«Det er for tiden et problem i Aurskog kabelnett som gjør at internett kommer og går for noen kunder. Vi jobber kontinuerlig med å løse dette, men feilsøking får kun skjedd når problemet er til stede, så feilen er vanskelig å finne.»

Ifølge daglig leder Roar Olsen i Romerike Bredbånd AS er det snakk om driftsforstyrrelser.

– Det er i underkant av 1.000 kunder tilknyttet kabelnettet i Aurskog, men det er ikke helt nede. Det er litt driftsforstyrrelser, så noen er berørt. Det kan slå ut hos enkelte, mens andre ikke har problemer, sier Olsen.

Han forteller videre at det slett ikke er alle boligfeltene som får merke feilen.

Les også

Her blir iskjørerne avslørt fra flyet – minutter senere rykket politiet inn

 

– Det virker som Linåkermoen er ett av områdene som er berørt. Kabelnettet er utfordrende, og vi har mannskap på stedet som feilsøker, og vi håper at feilen blir løst raskt.

Får snart fiber

I løpet av våren vil driftsforholdene endre seg radikalt, blant annet på Linåkermoen. Romerike Bredbånd holder på for fullt med å bygge ut fiber.

– Feil kan selvfølgelig oppstå med fiber også, men det er mye mer driftssikkert, og ofte lettere å feilsøke. Kabelnettet kan være litt vrient når det blir fall i signalet uten at vi vet feilkilden, sier Olsen.

– Vi har fulgt renoveringen av vann- og avløpssystemet på Linåkermoen, og veldig mange har allerede fiberrør inn til huset, og det er siste oppkobling som gjenstår. En del kunder blir koblet opp om kort tid, mens resten får fiber i løpet av året, sier Olsen.

LES OGSÅ: Romerike Bredbånd øker prisen med 49 prosent: – Jeg synes det er ganske drøyt!

Kommentarer til denne saken