Låvekonserten er et arrangement Frilunds venner har påtatt seg ansvaret for.

Den frivillige foreningen er en interesse- og vennegruppe som ønsker å støtte gården, samt bidra til å videreutvikle den som en aktiv, kulturell og sosial møteplass.

Bildet øverst i artikkelen er lånt ut av Frilunds Ingunn Grepperud og viser et orkester som spilte under åpningen av låven på Frilund tilbake i 1929.

– Det viser at det har vært et musikalsk miljø på gården gjennom mange år, selv om vi kun har samarbeidet med Bjørkelangen Musikkfestival i de fem siste årene. Jeg blir veldig takknemlig dersom noen gjenkjenner noen av personene på bildet, sier hun.

Emil Mohr mener at det er en unik atmosfære under konsertene på Frilund.

– Før og etter konsertene koser folk seg i festivalkafeen utenfor, med kortreist, økologisk mat og tilhørende godt utvalg i mikrobrygg og vin. Konsertarenaen inne på låven, er også noe helt for seg selv. Atmosfæren er rett og slett fantastisk, for både artister og publikum.

Lørdag kveld blir det også satt opp en blues-buss, av typen veteran, som vil frakte konsertgjengere fra Tusenårsparken i Bjørkelangen sentrum en halvtime før konsertstart og ut til Frilund.

– Bussen går tilbake igjen etter konserten er ferdig. Det er lett å finne veien til Frilund og gode parkeringsmuligheter, men for at flest mulig skal få med seg konserten, blir det også mulighet for gratis transport med veteranbussen, forklarer Mohr.

Frilunds venner har mottatt økonomisk støtte fra lokale bedrifter i forbindelse med konserten, og i den sammenheng rettes en spesiell takk til Debio.

Morudes består av brødrene Amund og Henrik Maarud, og karene har i tillegg med seg pianist Simen Aanerud til Frilund lørdag.

Det blir én avdeling med Morudes og Aanerud, og én akustisk avdeling med Amund Maarud (bildet). Hva konsertgjengerne har i møte på Frilund lørdag kan beskrives i Ole Christian Wold Haaviks anmeldelse av Morudes konsert hos Jæren Bluesklubb i juli: «Maarud viste seg å være en taktkunster som legger inn pakker med overraskelser. Han kombinerer stilarter og riff i en rasende fart med en fantastisk kreativitet!».