Gå til sidens hovedinnhold

Søt musikk – rocka livsstil

Artikkelen er over 4 år gammel

FOSSER: Kjæresteparet Christopher Johansen og Marita Viola Stanger dyrker 1950-tallet. Rock-a-billy er livet for de to turtelduene, som også spiller i band sammen.

Begge bedyrer at sansen for musikken, for det er den som har fanget dem inn i fascinasjonen av 1950-tallet, er noe de har arvet.

– Pappa var trubadur, og hadde en forkjærlighet for rock-a-billy. Det er klart jeg er influert av ham, sier Marita (24), som vokste opp på Hemnes, men som også har bodd i Sväg i Härjedalen i en årrekke.

Les også: The First Waltz

Faren var opprinnelig fra Moss, samme hjemby som samboer Christopher, en kar som har bodd de siste åtte årene i Høland.

– Bestefar spilte inn Skeive skiver med Rune Halland fra radioen. De kassettene spilte jeg mye som liten. Jeg hadde ikke rørt et instrument før jeg var 18. Da fikk jeg audition hos et rock-a-billy-band i Moss som trommeslager. Det gikk fint. Siden avanserte jeg til gitar, forklarer Christopher (28).

Marita sang i kor som yngre og har vært musikalsk støtt.

– Jeg spilte blant annet i et garasjerockband, men vi kom oss aldri ut av garasjen. Jeg har bestandig hatt med meg gitaren og klimpra på den på kveldene, forklarer Marita.

 

I dag spiller paret sammen i bandet med det fengende navnet Viola Vintage & The Backstreet Cats, Christopher spiller gitar, mens Marita synger og trakterer gitar.

Øvrige medlemmer inkluderer Leif-Erik Fjeld fra Hemnes på trommer og Mads E. Mikkelsen fra legendariske Teencats.

– Vi hadde den første spillejobben på Hjellebøl i sommer, og har også spilt på Grensetreffet i Halden, men ønsker flere jobber. Stilen vår er Teddyboy, rock-a-billyens svar på hardrocken, rock'n roll og rock-a-billy, sier Christopher.

Les også: Når villdyret sovner

Paret skriver noen låter hver for seg, men også noen sammen, det slår oss at det nok er sånn søt musikk oppstår!

– Dette er en livsstil, alt fra musikken til inventar og klær, forklarer Marita til slutt.

Kommentarer til denne saken