Gå til sidens hovedinnhold

Alle gode ting er 13!

Klart for Ribbejazz

Artikkelen er over 2 år gammel

LILLESTRØM: Momoing og Ribbejazz-general Tom Frogner er ikke i tvil.

Ribbejazzen i Lillestrøm kultursenter arrangeres for 13. gang i 2018, og går som vanlig av stabelen 29. desember.

LES OGSÅ: Artister fra hele bygda sang jula inn foran fullsatt kirke

– Arrangementet er en slags byfest på vinteren og pleier å være populært. Dette året virker ikke til å være noe unntak. Vi har solgt godt med billetter på forhånd, så det er bare å løpe og kjøpe, bebuder ildsjelen med røtter på Momoen.

I løpet av høsten har pensjonisten vært travlere enn aldri før. Han sto blant annet bak soulfesten på Momoen i oktober, der bandet hans Modne menn & sønner og Soul Orchestra spilte, og konserten der de amerikanske, svenske og norske musikerne i Translantic Express spilte bakoversveis på de 50 oppmøtte i samme lokale i november.

 

Selv om Ribbejazz, som arrangeres av Lillestrøm Jazzklubb, der Frogner er en av drivkreftene, bærer jazz i navnet sitt, betyr det ikke at det kun vil bli jazz å høre.

– Langt ifra. Tradisjonen tro vil det bli alt fra soul, blues, rock, hillbilly, funk, pop, country og rhythm & blues å høre fra de seks forskjellige scenene, påpeker Tom Frogner.

LES OGSÅ: Gullkantet dobbeltjubileum: Ivar falt for Solveigs sang

16 artister/band vil bli å høre. Årets plakat toppes av TV-aktuelle Ole Børud, som kom langt i årets Stjernekamp på NRK.

Børud, som er rutinert allerede, byr på funky og soulfylt vestkystpop av beste merke.

 

Lokale artister kryr det også av: Arild Torvik (trommer) fra Gansdalen og Anders Aas (bass) fra Fetsund er med i Blodsbrødre, Fredrik Støvind (vokal) fra Roven og Joachim Bye Svendsen (gitar) fra Gansdalen er med i Fat Fred & The Possum Hunters. Svendsen spiller også gitar og Kirsti Sørlie Hansen fra Løken synger Eva Cassidy-låter.

Nevnte Frogner spiller bass i Modne menn & sønner, mens bjørkelangingen Frank Syversen spiller gitar, og nevnte Svendsen spiller samme instrument i samme band.

Glenn Eric Bråthen fra Hemnes spiller Hammond B3 i Modne menn & sønner.

 

Samme instrument trakterer Paul Wagnberg fra Enebakkneset, som stiller med sin Organ Unit under Ribbejazzen.

Wagnberg og Fetsunds førstesanger Stina Stenerud, er også med i MonicaZ Vals, som tolker Monica Zetterlunds eviggrønne klassikere.

Kommentarer til denne saken