Gå til sidens hovedinnhold

– Det skal så lite til

Artikkelen er over 4 år gammel

BJØRKELANGEN/AURSKOG: Rema-kjøpmennene Anders Fjeldstad og Kai Petter Ulbo hjelper Julehjelpen i Aurskog-Høland med å formidle varer på dørene.

I Aurskog-Høland bor omtrent 10 prosent av barn i husholdninger med vedvarende lav inntekt. Det er altså mer enn 300 barn som lever i familier med dårlig økonomi.

Indre skrev nylig om Morten Rognan, som laget Facebook-sida Julehjelpen i Aurskog-Høland.

Håpet var å få med bedrifter og privatpersoner på å bidra til at de som sliter økonomisk kan få en fin jul.

Nå er han hørt.

Ved både Rema Bjørkelangen og Rema Aurskog er det satt ut merkede vogner der kundene kan kjøpe hva de vil og legge i.

– Det er lov å kjøpe frysevarer også, vi vil følge med jevnlig og viderebefordre varene inn på kjøla. Morten Rognan vil komme og hente ved jevnlige mellomrom og levere til de trengende, forklarer kjøpmann Kai-Petter Ulbo ved Rema Bjørkelangen.

Han mener det skal lite til for å glede andre i julehøytiden.

– Det skal også lite til for å sette seg inn i hvordan foreldre som ønsker å gi barna en jul som den andre, har, med gaver og julemat mange sikkert tar for gitt. Jeg vil oppfordre alle forretningsdrivende, om det er bensinstasjoner eller detaljvarehandlere, å følge vårt eksempel. Det er en enkel ordning som vil kunne hjelpe de som trenger det.

Kjøpmann Anders Fjeldstad ved Rema Aurskog forteller om ei full handlevogn i butikken sin allerede.

– Allerede en halvtime etter av i la det ut på Facebook, så la folk noe i vogna. Det er en lettvinn måte for både oss og kundene å hjelpe til på. Folk har kjøpt alt fra ribbe til julebrus, gløgg og shampoo. Det er Morten Rognan som kommer og henter varene og som vil levere på dørene til de som trenger det, understreker Fjeldstad.

Kommentarer til denne saken