Jacob Boutera har tatt mål av seg til å sprenge alle 1500-meterløperes drømmegrense, 3.40, med det første. Lørdag ble forsøket ødelagt av vind.

Hadde det ikke vært for den til dels sterke vinden som blåste på langs av banen under Norgeslekene på Jessheim lørdag, ville aurskogingen nå trolig vært inne i det eksklusive selskapet av norske løpere under 3.40. Ifølge lokale eksperter utgjorde forholdene et tidstap på to-tre sekunder på en 1500 meter.

Boutera ble klokket inn på 3.42,80. Riktignok årsbeste med 21 hundredeler, men fem hundredeler bak pers’en på 3.42,75 fra Bislett i fjor.

Finner trøst

– Fem sure hundredeler! Jeg skulle gjerne ha pyntet på pers’en, i det minste. Men jeg får trøste meg med at jeg har stabilisert meg på et nivå lenger ned på 3.40-tallet enn i fjor, og se fram til nye forsøk. Det var ikke så mye jeg kunne gjort annerledes i dag, så under de rådende forholdene var prestasjonen helt ok, kommenterte 24-åringen overfor Indre Akershus Blad etter rekordforsøket.

Flytter østover

Jacob Boutera har for øvrig nylig flyttet fra Bergen, der han har studert i fem år. Da han fikk beskjed om at de to siste årene av jusstudiet kan gjennomføres ved Universitetet i Oslo, tok han den beslutningen. Foreløpig bor han på sitt hjemsted i Aurskog, men planen er å flytte til hovedstaden etter hvert.