Gå til sidens hovedinnhold

Gi barna litt snadder i påsken

Artikkelen er over 4 år gammel

Maser barna om påskeferie? Vi gir deg noen gode råd på tampen.

(Siste)

Påsken kommer sent i år, men du har kanskje ikke lagt noen konkrete planer for hva du og familien skal finne på. En svipptur til Danmark kan by på fine opplevelser for både store og små.

De fleste tar båten til Fredrikshavn eller Hirtshals med bil, som gir frihet til å besøke mange steder. Danmark er kjent for korte avstander, og det er aldri langt til en attraksjon eller en hyggelig by.

Familiemoro

Turistsjefen i Nord-Jylland, Birgitte Aastradsen, har følgende forslag til norske familier på påskeferie:

Nordsjøen Oceanarium, Hirtshals

Bli med under overflaten og tre inn i en verden full av lærerike og spennende opplevelser. Møt den forunderlige klumpfisken, se de lekne selene og utforsk stimer av havdyr.

Skagen

Alle kjenner Skagen, høyt i nord der Danmark slutter og der Kattegat og Skagerrak møtes. Der er det opplevelser for alle generasjoner 365 dager i året. I Skagen finner du noen av Danmarks fineste strender med hvit sand, et levende byliv, inspirerende museer og en unik natur. Ikke minst finner du Sandormen, som er en vogn trukket av en traktor som transporterer folk ut til selve Grenen, der de to havene møtes.

 

Aalborg

Aalborg er en by i Nord-Jylland med 110.000 innbyggere. Det er Danmarks fjerde største by, og ligger rett ut mot Limfjorden. Aalborg kan by på alt fra zoologisk hage til historiske museer, spennende krigsmuseum og maritimt opplevelsessenter.

Rubjerg Knude Fyr, Lønstrup

Dette fyret ble bygget i 1899, men på grunn av enorm sandflukt ble man nødt til å slukke fyret i 1968 siden man ikke lenger kunne se lyset fra sjøen. Fyret er mer eller mindre begravet i finkornet sand, og om ikke mange årene forsvinner det i havet.

Skallerup SeaSide Resort

Feriesenter som har vært populært for familier siden 1949 med mange lojale gjester som kommer igjen og igjen. Med badeland, lange strender og ulike aktiviteter kan også familiens yngste stortrives her.

 

Bulbjerg, v. Fjerritslev

Dette kalles Jyllands Skulder og er et barskt, flott sted med en historie som går mer enn 60 millioner år tilbake og en storslått natur. Det er lagt opp fine turstier, du kan kanskje finne ravklumper på stranden og en egen lekeplass i skogen.

Museumscenter Hanstholm

Danmarks største bunkersmuseum, og stedet for de historie- og krigsinteresserte. Den består av en kjempestor museumsbunker fra 2. Verdenskrig, samt et stort dokumentasjonssenter.

Nationalpark Thy

Kjent for sin fantastiske natur. Her kan turistene oppleve de jyske viddene, få sand mellom tærne og vind i håret. Her gror det urter av mange slag, men det er også flere aktiviteter å være med på. Et sted barna kan lære mer om naturen, dyr og planter. Overnatting er også mulig.

For de aktive

Aalborg Klatrebane

Her kan du sveve mellom tretoppene i lange strekninger. Det er stiger, klatretau, hoppenett, balansebommer, sklier og alt man kan ønske seg for en skikkelig action-fylt dag i skogen.

 

Ørnereservatet, Bindslev

Opplev himmelens konge, ørnen, i ørnereservatet og merk vår største fugls vingeslag.

The Reef, Fredrikshavn

The Reef er et tropisk eventyrlig badeland som får deg til fjerne destinasjoner og pirrer fantasien til både voksne og barn.

Action House, Løkken

Actionfylt sted som tilbyr et vell av aktiviteter som blant annet gocart, bowling, lasergame, paintball, laserhunt skytesimulator og lekeland. (ANB)

Kommentarer til denne saken