Cowboyliv i Australia

COWBOY: Odd-Erik Westreng har tilbragt 11 måneder med å drive kveg fra hesteryggen, i tillegg til å jobbe som mekaniker, lære backpacere å felle trær for å lage gjerdestolper, kjøre skurtresker og trene polocrosshester for verdens beste polocrosslag. – Etter en slik tur blir man takknemlig for alt man har hjemme, sier han.  foto fra Australia: Privat

COWBOY: Odd-Erik Westreng har tilbragt 11 måneder med å drive kveg fra hesteryggen, i tillegg til å jobbe som mekaniker, lære backpacere å felle trær for å lage gjerdestolper, kjøre skurtresker og trene polocrosshester for verdens beste polocrosslag. – Etter en slik tur blir man takknemlig for alt man har hjemme, sier han. foto fra Australia: Privat

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

BJØRKELANGEN: Odd-Erik Westreng (27) hadde to guttedrømmer. Nå har han oppfylt begge.

DEL

Nylig kom 27-åringen hjem til Bjørkelangen, litt mer breibeint, ganske mye brunere og med større omkrets rundt overarmene enn noen gang.

11 måneder i Australia var tilbakelagt med jobb på kvegfarm, og vi snakker «hard work». Timesvis på hesteryggen med å samle tusenvis av kveg. Okser på to tonn. Merking, kastrering, avhorning. Lage gjerder med slegge og spett. 44 stekende varmegrader under hattebremmen. En farm på to ganger Belgias størrelse. Men også paradisiske sandstrender, saftige biffer og vennskap for evigheten.

Vil dit igjen

– Gjestfriheten de viser er unik. Jeg ble som et familiemedlem, sier Odd-Erik og tenker på manager Clint, på Georgia, Maddie og alle de andre arbeidskollegaene som jobbet fra morgen til kveld, som drakk øl på fredag og hvilte på søndag. Han tenker på minstejenta i huset. 5-åringen rømte ut døra da han skulle reise hjem til Norge. Så sørgelig var det. De hadde jo blitt bestevenner!

– Jeg skal nedover igjen, sier Odd-Erik bestemt.

– Men bare på besøk.

Guttedrøm

Hjemme er tross alt på Bjørkelangen, der han jobber i familiebedriften Westreng Maskinforretning, og som brannmann.

– Men ingenting kan måle seg med å jobbe «down under». Der hadde vi arbeidsdager som begynte klokka fire om morgenen og varte til åtte eller ni om kvelden. Riktignok hadde vi fri i to timer midt på dagen. Da var det for varmt, både for hester og folk, forteller Odd-Erik.

Han reiste gjennom organisasjonen Go Explore og sier at guttedrømmene er oppfylt.

– Det ene var å bli brannmann. Det har jeg blitt. Det andre var å reise til Australia og jobbe. Det har jeg gjort.

Artikkeltags