Gå til sidens hovedinnhold

Arbeidstilsynet varsler tilsyn

Artikkelen er over 4 år gammel

Arbeidsgiveren til de tre litauerne som omkom i leirraset i Sørum, er varslet om at Arbeidstilsynet vil gjennomføre tilsyn denne uka.

Det var seks litauere ansatt ved Asak søndre gård som jobbet på stedet det gikk et stort leirras torsdag. Tre klarte å unnslippe, mens de tre andre er antatt omkommet.

– Arbeidstilsynet i Østfold og Akershus har varslet arbeidsgiver muntlig om at vi vil gjennomføre tilsyn denne uka for å se på arbeidskontrakter, arbeidstid, opplæring og HMS. Ut fra de opplysningene vi nå har, var de savnede arbeidstakerne fast ansatte, sier tilsynsleder Catrine Prahl Reusch til NTB.

Arbeidstilsynet bekrefter overfor NTB at de har vært i kontakt med gårdeier Hans-Ove Kirkeby.

Det har ikke lyktes NTB å komme i kontakt med Kirkeby.

Grunneieren: – Først og fremst har det skjedd et grusomt uhell her

Ikke ansatt av klatreparken

Øystein Haugen, daglig leder av aktivitetsparken Høyt & Lavt som ligger i området der skredet fant sted, sier de savnede arbeiderne ikke var på jobb for parken da leirskredet ble utløst.

– Arbeiderne har ikke noe med aktivitetsparken å gjøre. Og Arbeidstilsynet har ikke vært i kontakt med oss. Det har de ingen grunn til, sier Haugen til NTB.

Arbeidstilsynet har tilbudt seg å bistå politiet, som har innledet etterforskning.

NVE: – Jeg forstår godt at folk er bekymret

Leter på sjette dagen

Søket etter de tre savnede fortsetter på sjette dagen tirsdag, etter at det ble avklart at det var forsvarlig å oppholde seg i området.

– Nedbør og vann har forvansket arbeidet litt, men vi fortsetter ved bruk av maskinelt utstyr og jobber i hvert fall så lenge det er lyst ute. Deretter tar vi stilling til hvor lenge vi skal jobbe, og hva som skal skje i morgen, sier Holmgrunn.

Det er også meldt om regn på Østlandet onsdag.

– Vi søker med det for øye å finne de savnede, men det er jo grunn til å tenke på at det er et meget stort område og et forholdsvis begrenset område vi leter i, sier stasjonssjef Hans Holmgrunn til NTB tirsdag formiddag.

(©NTB)

– Det var som å se en fem-seks meter høy flodbølge komme mot oss

Kommentarer til denne saken