– En topp dag, sa Kai Tore Larsen etter å ha kjørt inn til seier i den 30. utgaven av Aurskog-Høland Rally som også var årets andre NM-runde.

Klokka ett minutt over ni lørdag morgen ble Larsen sendt av gårde fra startportalen ved Bjørkelangen sportshall av starter Odd Moseby.

Syv timer og tre kvarter senere kunne han og kartleser Morten Erik Abrahamsen rulle over mål på samme sted som totalvinner av årets lokale fartsfest.

– En fin dag for oss. Jeg stortrives i Aurskog-Høland Rally. Dette er min fjerde seier her, sa 31-åringen som kjører for Modum og Sigdal, og som hadde en tøff kamp gjennom samtlige etapper med Marius Aasen og Marlene Engan Aasen fra Asker og Bærum Motorsport.

Seiersmarginen ble til slutt på 22,2 sekunder.

Siste pallplass tok Anders Grøndahl, karen som har heler 16 NM-titler, men som denne gang måtte se seg klart distansert av tetduoen.

Spesielt den lange etappen fra Bolfoss til Ulviksjøen falt i Larsens smak.

– En skikkelig utfordring, sier vinneren, med et bredt glis.

Årets rally ble av det krevende slag der nær 50 av de 106 startende måtte bryte, 13 av disse eter å ha kjørt av veien.

Den mest dramatiske episoden var bilen som kjørte i et tre på Nesveien der både fører og kartleser måtte til legesjekk.

Til alt hell, slapp både kartleser og fører fra sammenstøtet uten varige mén.-

– Skulle gjerne ha vært med her i dag

Blant de som hadde tatt en tur ut for å titte på fartsfesten, fant vi Merete Myrstad fra Løken som svært gjerne skulle ha vært en av deltakerne.

– Jeg har vært kartleser i rally siden 2009, blant annet i tre Aurskog-Høland rallyer. I år har jeg dessverre ikke fått plass i noen bil, men krysser fingrene for at jeg kan være tilbake igjen neste år.

Det var for øvrig en annen lokal kartleser, Raymond Braaten fra Blaker, som i sin lærte henne kartlesernes krevende oppgave.

Samme Braaten kunne bokføre en 13. plass totalt i lørdagens løp og andreplass i klasse 10 etter å ha loset fører Per Gunnar Skogli fra NMK Nore og Uvedal gjennom rallyets åtte etapper.

En annen lokal fører som smilte fornøyd etterpå, var sørhlendingen Ole Kristian Stenslet.

Vel i mål kunne han og kartleser Trine Opsahl gi hverandre high five for bronseplass i klassen for historiske biler.

– Jeg tør ikke tenke på hvor varmt det blir i denne hermetikkboksen i dag. Det er minimalt hva vi får inn av luft. Å rulle ned vinduet er definitivt ikke tingen på de tørre og støvete grusveiene som utgjør mye av rallyet, sa Stenslet, som tydeligvis klarte å holde hodet relativt kaldt gjennom dagen.