(Romerikes Blad)

– Heldigvis var det folk hjemme og ingen lå og sov, forteller Terje Foss, leder for beredskap i Øvre Romerike brann og redning.

Lederen informerer til RB at det var beboeren selv som slokket brannen og at den heldigvis ble oppdaget i tide.

Det var natt til fredag i forrige uke at mannskapene rykket ut etter en melding om mistenkelig røyk i Eidsvoll. En radio hadde eksplodert og en person ble sendt til legevakten.

Levere tilbake

Politiet har etterforsket brannårsaken og det viser seg at samme radio som eksploderte, ble tilbakekalt for fire år siden på grunn av en produksjonsfeil på batteriet.

Hele 50.000 DAB-radioer av typen Pinell Go+ ble i sin tid tilbakekalt av produsenten. Nå oppfordrer Øvre Romerike brann og redning på sin Facebook-side at folk med samme radio leverer den tilbake.

Foss poengterer at det kommer flere og flere små elektroniske gjenstander inn i folks hjem, og at dette bringer med seg en risiko.

– Brannvesenet rykker ut til mange hendelser, og en hyppig brannårsak er produkter som er billige å produsere. Ladere til mobil, vannkokere og radioer er blant tingene som bekymrer oss.

Brannsikkerhet

– Det er et jevnt tilsig av gjenstander og det er ikke alltid man rekker å skape holdninger rundt sikkerheten. De fleste tenker nok ikke over å trekke ut ledninger fra støpsel over natta, mener han.

Han informerer at man reduserer risikoen betraktelig ved å trekke ut kontakten.

– Alle må lade produktene sine, men prøv heller å gjøre det når du er våken, råder han.