Nytt helsetilbud: – Vil gi ungdom bedre psykisk helse

Psykisk helse: Helsesøster Jane Nadden og Spesialsykepleier Lise Falang-Petterson skal hjelpe ungdom å mestre bekymringer og stress i hverdagen.

Psykisk helse: Helsesøster Jane Nadden og Spesialsykepleier Lise Falang-Petterson skal hjelpe ungdom å mestre bekymringer og stress i hverdagen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

BJØRKELANGEN: I februar og mars arrangerer helsesøster Jane Nadden og Spesialsykepleier Lise Falang-Petterson treff for ungdom. Målet er å gi ungdommer verktøy som kan hjelpe dem å takle stress og bekymringer.

DEL

– I min jobb som spesialsykepleier opplever jeg at mange unge bekymrer seg mye i hverdagen. De føler på et press om at man skal være perfekt. Man skal være veltrent, flink på skolen, pen og en god venninne. Jeg tror mye av det presset mange unge føler på i dag kommer fra sosiale medier, forteller Petterson.

Les også: Oppfordrer russen til å vaksinere seg NÅ!

Sammen med helsesøster Jane Nadden skal hun arrangere treff for ungdom som ønsker å dele tanker om psykisk helse. Treffene vil finne sted på Bjørkelangen helsestasjon i februar og mars.

– Alle ungdommer mellom 16 og 24 år vil være velkommen. Hver kveld tar vi opp ulike temaer. Første gang skal vi snakke om grubling og bekymringer, sier Nadden.

– Går man rundt og bekymrer seg mye kan det fort skape angst. Det er derfor viktig å gi seg selv en pause fra disse tankene. På treffene vil vi gi ungdommene flere verktøy som de kan bruke for å få det bedre i hverdagen, forteller Petterson.

Les også: Utdanningsdag på VGS: – Nå vet vi hva vi går til

Apper for stressmestring

I tillegg til verktøyene man kan bruke får å takle stress og bekymringer, vil det på møtene også bli gitt informasjon om ulike stressmestring-apper.

– Det finnes flere slike, og de fungerer faktisk veldig bra. Du har mulighet til å stille inn appen etter hvordan du føler deg. Den vil da gi deg ulike øvelser du kan gjøre for å roe ned, og tenke på noe annet, forteller Petterson.

Les også: Vilde (16) er med å bygge det nye klubbhuset: – Det er morsomt med mye ansvar

Kan bli flere treff

Nadden forteller at det så langt er planlagt tre treffkvelder.

– Vi får se hvor stor interessen er. Blir dette et populært tilbud vurderer vi å arrangere flere treff.

– Hva ønsker dere å oppnå med dette tilbudet?

– Vi håper at ungdom vil føle at dette er trygt sted, som det vil være fint å komme til. Det vil være rom for både refleksjon og humor, forteller Nadden.


Artikkeltags