Ungdommen bryr seg: Elevbedrift ga bort 6.666 kroner til Presjekt Narko

GIVERGLEDE: Heidi Aastad er strålende fornøyd med å ha fått overskuddet fra jentene i SweetCare EB fra Bjørkelangen skole. FOTO: PRIVAT

GIVERGLEDE: Heidi Aastad er strålende fornøyd med å ha fått overskuddet fra jentene i SweetCare EB fra Bjørkelangen skole. FOTO: PRIVAT

Artikkelen er over 1 år gammel

BJØRKELANGEN: Jentene i elevbedriften SweetCare EB fra Bjørkelangen skole ga bort hele sitt overskudd på 6.666 kroner til Heidi Aastad og Prosjekt Narko.

DEL

Bjørkelangen ungdomsskole har dette skoleåret jobbet med elevbedrift på niendetrinn.

Jentene Emilie Lysaker Høgne, Anna Olberg Skaret, Julie Trydal, Sofia Iman Moussafir, Marie Nordby og Sham Greda har jobbet i elevbedriften SweetCare EB hvor de lagde hjemmelaget karameller og inntekten av salget gikk til Prosjekt Narko som blir ledet av Heidi Aastad.

– Vi i gruppa ville finne noe å jobbe med som alle ville og interesserte seg i, og vi fant fort ut at vi hadde lyst til å støtte en sak. Vi ville støtte et prosjekt som var her i kommunen, og som vi syntes jobbet for en god sak. Vi tenkte med en gang at narkotikamisbrukere får for lite hjelp her i samunnet, og da datt bare Prosjekt Narko ned i hodene vår. Vi fant nummeret til Heidi og sendte en melding med en gang. Vi ville ha et sammarbeid, sier jentene i SweetCare EB.

Les også: Pendlere opplevde høyt lydnivå på bussen: – Lyden var ekstremt høy, og jeg skvatt til

Jentene valgte å lage Hjemmelaget fudge karameller fordi karameller er en søtsak som fenger mange.

Karamellene ble så populære at alle posene jentene trodde skulle holde til ei hel ukes salg kun holdt én eneste dag.

Jentene måtte avlyse en av salgsdagene for å produsere flere karameller.

– Etterspørselen ble større enn det vi klarte å produsere. Vi fikk spons av Kiwi Bjørkelangen på ingredienser, og spons av Hos Mona AS til fine innpakningsposer og sølvhjerter. Vi syntes det var viktig at karamellene smakte godt, hadde en fin innpakning og hadde et budskap med seg, opplyser jentene videre.

07 Aurskog sponset også elevbedriften.

Jentenes slagord på sølvhjertene som ble fester på posene hadde et budskap til de som kjøpte:”Lev i dus, uten rus” !

– Vi valgte akkurat dette slagordet fordi vi syntes det passet til prosjektet Heidi driver med nå, som er å åpne en park hvor alle kan komme og være i aktivitet sammen uten rus. Eller som vi sa det: Leve i dus, uten rus, avslutter jentene.

– Det er både rørende og fantastisk fint gjort av disse unge jentene å donere overskuddet til Prosjekt Narko. Det er en glede å se engasjert ungdom. De har stått på og solgt en hel haug . Jeg er imponert . De 6.666 kronene spares til en park. Prosjekt narko ønsker å tilbye et gratis treningstilbud til ungdommen. Et sted og møtes og gjøre noe bra for seg selv. Jeg ønsker at parken skal stå klar i år. Jeg kan ikke få takket jentene nok, sier Heidi Aastad i en kommentar.Tirsdag 16. Januar møtte SweetCare EB Heidi til overrekkelse av bedriftens totale overskutt på 6666 kr.

Artikkeltags