Aurskog-Høland KrF bryter med Aurskog-Høland Ap, og trer ut av samarbeidet mellom Ap, Sp, SV og MDG som ble inngått etter valget i 2015.

– Etter en lengre prosess har Aurskog-Høland KrF valgt å ta konsekvensen av at det ikke var mulig å finne grunnlag for videre forpliktende samarbeid med Aurskog-Høland Arbeiderparti, skriver KrFs gruppeleder Rune Skansen i en pressemelding.

Fra nå av vil KrF åpne opp for samarbeid med alle partier som ønsker samarbeid, og Arbeiderpartiet er intet unntak.

– Vi blir derimot ikke en del av en fast konstellasjon i posisjonen. Vi vil ikke gå inn på diskusjoner vi har hatt i lukkede politiske møter, men kan likevel på generelt grunnlag si at spørsmål om frivillighet, kirkepolitikk, ruspolitikk og oppvekst, samt hvordan vi forholder oss til inngåtte avtaler, har vært og er veldig viktig for KrF, sier Skansen videre i pressmeldingen.

Skansen mener at KrF-velgerne med rette forventer mye når det gjelder frivillighet, kirkepolitikk, ruspolitikk og så videre.

– Det er med rette, og da må vi levere. Et minimum må være at vi går i riktig retning.

KrF-gruppelederen presiserer at partiet fortsatt står inne for de politiske sakene i avtalen som ble fremforhandlet etter valget i 2015.

– Vi kommer fortsatt til å jobbe for omsorgsboliger på Hemnes og Aurskog, for Haneborg, Setskog og etter hvert Rømskog skole, for frivilligheten, for rusomsorgen, for barnehagene og for alle de andre viktige sakene der det forventes at KrF har en tydelig stemme.