Politikerne skal møtes – på nett

Mandagens formannskapsmøte skal gjennomføres som planlagt – via nettet.

DEL

På dagsorden, som ble sendt ut før koronarestriksjonene traff Norge med full styrke i forrige uke, står flere saker som er ytterligere aktualisert den siste tiden:

  • Overordnet kommunal risiko- og sårbarhetanalyse
  • Beredskapsplan for Aurskog-Høland kommune

– Disse sakene er høyst dagsaktuelle og får nok større oppmerksomhet enn det ville ha gjort i en normalsituasjon, sier Gudbrand Kvaal, ordfører i Aurskog-Høland kommune.

– Beredskapsplanene vi har lagt, har fungert så langt. Situasjonen har imidlertid blitt langt mer omfattende enn det man noen gang har tenkt seg, supplerer han.

De samme restriksjonene gjør sitt til at politikerne ikke kan møtes fysisk på rådhuset.

– Vi gjennomfører formannskapsmøtet på mandag som et såkalt teamsmøte, via nettet, sier Kvaal.

Om alt går etter planen, kan kommunens innbyggere følge møtet direkte:

– Vi tester om dette fungerer fredag og om det blir slik vi har tenkt, vil møtet også kunne følges av innbyggerne, slik det gjøres til vanlig.

Han tror imidlertid at det blir en større utfordring å gjennomføre et kommunestyremøte på samme måte.

– Vi vurderer også om vi skal bruke de fullmaktene vi har fått til å delegere myndighet som tradisjonelt legges til kommunestyret, over til formannskapet. Det å gjennomføre et møte over nett med 35 deltagere, tror jeg blir tungvint. Det går nok om du kun skal si ja eller nei til en sak, men det blir ingen meningsfulle diskusjoner. Det er lettere i formannskapet, hvor vi er ni stykker.

LES OGSÅ: Så lenge tror ekspertene nedstengningen av Norge vil vare

Artikkeltags