(Romerikes Blad)

Det ble iverksatt en leteaksjon på Hemnes i Aurskog-Høland etter at en mann i slutten av 70-årene ble meldt savnet tirsdag morgen.

Operasjonsleder Jon Erik Nygård i Øst politidistrikt opplyste at de ble varslet 07.30.

– Kona skal ha sett mannen da han gikk og la seg mandag kveld. Da hun våknet tirsdag morgen var han ikke der, sier operasjonslederen.

Politiet iverksatte derfor en leteaksjon. Den besto først av noen patruljer og hundeekvipasjer. I 11.15-tida tirsdag var mannen fortsatt ikke funnet. Da opplyste politiet på Twitter at frivillige mannskaper skal settes inn i søket og at et Sea King-helikopter også skulle kobles inn.

Men tidlig tirsdag ettermiddag kom mannen til rette. Men det var ikke letemannskapene som fant ham.

– Han skal ha tatt bussen til Lillestrøm i morgentimene. Der ble han funnet. Etter opplysningene jeg sitter med skal han være i ganske god behold, selv om han var sliten, opplyser oppdragsleder Andreas Paulsen i Øst politidistrikt.

Paulsen roser lokalbefolkningen på Hemnes som deltok i søket.

– Det er først og fremst kjempebra at han kom til rette. I tillegg til at vi hadde flere patruljer på stedet og et redningshelikopter fra Rygge, var det mange frivillige som deltok. Og da snakker jeg om virkelige frivillige, som ikke tilhører en organisasjon som driver med slikt arbeid. Det er selvfølgelig veldig bra. Det ga oss flere øyne.