Derfor kan du bli møtt av bevæpnet politi de neste ukene

ØVER: For femte gang skal nødetatene gjennomføre en såkalt PLIVO-prosedyre, der man øver på alvorlige situasjoner. Her fra øvelsen på Kjeller flyplass i 2018.

ØVER: For femte gang skal nødetatene gjennomføre en såkalt PLIVO-prosedyre, der man øver på alvorlige situasjoner. Her fra øvelsen på Kjeller flyplass i 2018. Foto:

Nødetatene skal gjennomføre en stor øvelse på Romerike de neste ukene. Da kan du høre smell, skyting og skrik, opplyser politiet.

DEL

De neste ukene skal nødetatene på Romerike igjen øve på samhandlingen dem imellom i forbindelse med alvorlige situasjoner der det utøves livstruende vold med våpen eller farlige gjenstander mot flere personer.

– Det er den såkalte PLIVO-prosedyren, som betyr pågående livstruende vold som øves. PLIVO er en felles prosedyre for hvordan nødetatene skal opptre og samvirke i slike situasjoner. Derfor deltar mannskaper fra både politi, ambulanse og brannvesen, forteller politiførstebetjent Martin Kristiansen ved Lillestrøm politistasjonsdistrikt.

Alle nødetatene vil være i aksjon, og denne gangen vil øvelsene foregå i områdene Hvam, Lahaugmoen og Berger på Skedsmokorset. Øvelsene vil foregå på dagtid tirsdag, onsdag og torsdag i uke 6, 7 og 9.

Pålagt etter 22. juli

Øvelsen ble pålagt etter terroren 22. juli 2011, og dette er femte gangen øvelsen blir gjennomført på Romerike.

I fjor gjennomførte nødetatene en storstilt øvelse på Jessheim storsenter, der scenarioet var to terrorister med våpen som overtok senteret, mens det ble avholdt øvelse i området rundt Kjeller flyplass i 2018.

– Treningen er nødvendig for at politiet og de andre nødetatene skal være best mulig rustet til å håndtere de mest alvorlige og krevende oppdragene, forklarer politiet.

Vil kunne høre smell, skyting og skrik

For publikum sin del betyr det at man vil kunne observere synlig aktivitet fra nødetatene, i form av bevæpnet politi og utrykningskjøring.

I nærheten av øvelsesområdene vil det kunne høres smell, skyting og skrik fra personer som spiller skadd.

– Øvingsområdet kan bli merket med øvingsskilt og personell iført refleksvester vil passe på at uvedkommende ikke kommer inn i øvingsområdet. Øvelsen er selvsagt ikke farlig for befolkningen. Noe trafikale utfordringer kan oppstå, men politiet vil forsøke å minimere dette, sier politiførstebetjent Kristiansen.


Artikkeltags