(Smaalenenes Avis)

MYSEN: Politiet har pågrepet en mann i Mysen, etter en massiv og bevæpnet aksjon i Mysen sentrum. Adressen er Industriveien og også tilstøtende gater ble evakuert. Publikum ble jaget unna området, men politiet klarte ikke fullstendig å hindre at blant annet en rekke skolebarn uvitende passerte åstedet for en svært alvorlig situasjon.

Sperringene ble etter hvert utvidet.

– Vi fikk melding om en mann med utagerende og merkelig oppførsel og dro til stedet. Etter hvert ble det framsatt trusler som politiet er svært usikre på. Vi rykket derfor ut med mange enheter til stedet, og det er også snakk om mulig sprengstoff, opplyser politiets innsatsleder Per Olav Tjore.

Klokken 13.30 opplyser politiet at det er kontroll på mannen, men at man blir værende på stedet.

Politiets bombeteam er også rykket ut til stedet.

Barrikaderte seg i et rom

Det var litt etter klokken 11.30 at Follo-politiet opplyste at de evakuerte leiligheter i et bygg i Industriveien etter at en mann hadde barrikadert seg i et rom i huset. Ved 1330-tiden hadde politiet kontroll.

Politiet anmodet sterkt folk om fortsatt å holde seg unna kvartalet Industriveien – Skolegaten – Storgaten – Bakkegaten og ned mot Smedgaten.

– Vi fikk etter hvert dialog med mannen. Dessuten fikk vi hjelp av politiets forhandlertjeneste, og han valgte å komme ut, opplyser Tjore.

– Var det en fredelig pågripelse?

– Stort sett. Han var ikke helt rolig da han kom ut, men vi fikk kontroll, det ble litt fysisk, sier Tjore.

Pågripelsen skjedde dermed uten bruk av våpen.

– Framstår mannen som ruset?

– Det kan jeg ikke si, men han framstår som ganske forvirret og opprørt, og vi kobler inne helsetjenesten.

Mannen er en kjenning av politiet.

Politiets bombegruppe skulle undersøke leiligheten for å utelukke at det var sprengstoff der, så evakueringen ble derfor opprettholdt en stund etter pågripelsen.

Smaalenenes Avis har ikke fått politiets operasjonsleder i tale i ettermiddag, men innsatsleder Per Olav Tjore sa til NRK rundt klokken 14.15 at situasjonen da var under kontroll og avsluttet.

– Vi løser opp sperringene på stedet. Personen som fremsatte truslene er nå hos helsevesenet for behandling, sa Tjore. Det er lite som tyder på at det faktisk befant seg sprengstoff i leiligheten.