I tillegg til sørhølendingen Simonsen, består bandet Tommy Grønlund fra Fosser på gitar og Tom Joelsen fra Vormsund på perkusjon.

EP-en inneholder fem låter.

Planen er å gi ut en hel CD i løpet av 2018.

– Det er vanskelig å putte oss i en musikalsk bås. Det erTom som skriver tekstene. Jeg skriver melodilinjene, og Tommy kommer med musikalske ideer og gitarriff, og vi tre arrangerer låtene sammen. Målet vårt er å levere så godt musikalsk håndverk som overhodet mulig, understreker Skulerud-karen Simonsen.

Les også: - Jeg speller bass til jeg stuper

Slippkonserten lørdag er fulltegnet, og arenaen er staselig: Nasjonalmuseets speilsal på Bogstad gård i hovedstaden.

– Det er en stor ære å få spille på denne arenaen, presiserer Simonsen.

Trioen har dessuten med en meget prominent på plateutgivelsen også.

Justin R. Durban har komponert og spilt inn to av låtenes (Words Uttered in Silence og Memories Fade Away) symfoniorkester-arrangement.

– Durban er en filmkomponist med ei Hollywood-merittliste som blant annet inkluderer Hulken, Avatar, Star Trek og Harry Potter. Det er klart det er en stor ære å ha med en sånn kapasitet på laget.

– Hva slags tekster finnes det på plata?

– Det er personlige og eksistensielle tekster. Om hvordan det er å være menneske og å befinne seg på livets vei. Refleksjoner som kommer fra innsida vår, opplyser Simonsen.

– Hvorfor synger dere ikke på norsk?

– Vi har noen norske låter i skuffen! To av disse vil bli å høre på slippkonserten. Etter hvert skal vår impressario og manager Jørgen Kirsebom lansere EP-en internasjonalt, og da er det en fordel at låtene er på engelsk, derfor er det kun engelsspråklige tekster på plata.

Light Without Shadow ønsker å nå ut til flest mulig mennesker med musikken sin.

– Vi lever for å spille live og inspirere og glede vårt publikum. I hjembygda har vi spilt mye, og vi er stolte av å komme fra Høland. Hjembygda inspirerer oss. Vi har etter hvert fått en trofast fanskare. Vi lever og ånder for dette prosjektet maksimalt alle tre. Jeg er stolt over å jobbe sammen med Tom og Tommy på dette prosjektet. Alt på plata har vi gjort sjøl, fra design til produksjon. Vi gleder oss til å motta publikums tilbakemeldinger, avslutter Petter Simonsen.