Brødrene Petter og Marius Bjerke skulle bære inn et kjølerom i lokalet der førstnevnte skal åpne Pizzabakeren-avdeling i Sparebankgården på Sørumsand, da tyver stjal bilen som karene hadde lånt av faren Tommys firma mandag i 21-tida.

– Vi hadde parkert bilen, men sleit med å få ned løftelemmen, da vi skulle bære inn kjølerommet, som sto baki bilen. Vi tenkte å ringe for å få guiding på mekanismen på lemmen. For å unngå at strømmen gikk på den, lot vi bilen stå på tomgang mens vi gikk inn i lokalene for å sondere forholdene, sier Petter.

Broren forklarer at karene var lengst inne i lokalet et kvarters tid, og da var bilen ute av syne.

– En ubehagelig følelse

Da de kom ut, var bilen, en Mercedes sprinter skapvogn, en såkalt Skapsprinter, som sunket i jorden.

– Vi fikk sjokk. Det var en ubehagelig følelse. Det er kanskje slik at vi har blitt observert en stund før tyvene slo til. Det er jo toppen av frekkhet. Vi kommer fra Gan, som er et lite sted og tenkte ikke mye på det da vi lot bilen stå på tomgang i Sørumsand sentrum, også skjer dette, sier en oppgitt Marius Bjerke.

Bilen har registreringsnummer BS 93 252 og karene ønsker tips fra publikum i sakens anledning.

– Saken er anmeldt til politiet. Pappa får nok igjen erstatning for bilen på forsikringen, men vi er mer usikre på om den dekker tapet av kjølerommet, som det også hører et aggregat til, avslutter en frustrert Petter Bjerke.