– Vi veit jo fortsatt ikke hvordan en normal påske er for restauranten.

Det sier Petter Bjerke, daglig leder i Pizzabakeren på Bjørkelangen. Restauranten rakk så vidt å åpne før pandemien kom, og Bjerke har derfor lite å sammenligne resultatene sine med.

– Jeg tror kanskje at den påsketrafikken vi har er bedre enn vi kan forvente av en normal påske. I fjor var det hytteforbud og i år har flere folk holdt seg hjemme, konkluderer Bjerke.

Foreløpig har ukedagene i ferien vært de beste, mens helgen har vært noe roligere enn den pleier. Påsken er imidlertid ikke helt over.

– Det har allerede kommet en del bestillinger i dag. En del kommer nok hjem til tomme kjøleskap, og da er ikke vi en vanskelig løsning, sier Bjerke lattermildt til Indre Akershus Blad.

Bedre enn normalen

Han gleder seg til pandemien er over og det virkelige markedet viser seg.

– Vi må nok belage oss på at det blir roligere da. Jeg tror pandemien har hatt en positiv påvirkning for vår del. Det blir spennende å se.

Bjerke sikter til at store deler av bransjen holder stengt. Folk «drar ikke ut på byen». De bestiller seg mat hjem.

Hittil i påsken har det gått noen hundre pizzaer og businessen går generelt bra for Bjerke og hans ni ansatte.

– Hva har vært mest utfordrende å drive for seg selv?

– Det er mye å holde styr på, men vi prøver, feiler og lærer. Det blir enklere og enklere for hver dag.

Det første året ble det en del jobbing på Bjerke.

– Man må nesten jobbe mye når man starter for seg selv. Det var jeg forberedt på. Nå har jeg fått bedre rutiner og litt mer fritid.

Han vil takke alle kundene for støtten.

– Jeg må få takke for at de velger oss. Nå har det jo kommet enda en konkurrent til bygda – og det er bare fint. Konkurranse er sunt.