Overrakte 400 småkaker: – Det er koselig å gjøre andre glade!

Anna Delingsby, Anine Sveum, Kristine Galic og Sofie Berg Frederiksen overrakte nærmere 400 småkaker fordelt på 40 pyntede bokser.

DEL

Frivilligsentrals julaftensfeiring i Aurskog-Høland gikk i år av stabelen for tiende gang i år.

På selveste julekvelden, etter at de fremmøtte har hygget seg med julemat og tilbehør, sørget bidrag fra Anna Delingsby, Anine Sveum, Kristine Galic og Sofie Berg Frederiksen og deres kompanjonger for litt søtt til kaffen.

– Vi ønsker å være en ressurs for at alle skal ha det bra, sier Anine Sveum.

Hun er daglig leder for ungdomsbedriften Livsglede, og har med seg 75 elever på Bjørkelangen videregående skole.

– Det gir en god følelse å hjelpe andre, og det er gøy å drive med dette. Da blir det ikke bare fokus på gaver til jul, sier Sveum.

Årlig tradisjon

Det er ikke første gang ungdommer på Bjørkelangen videregående skole baker småkaker til arrangementet «jul for alle» i regi av Aurskog-Høland frivilligsentral.

– Jeg tror dette er fjerde året. Vi betaler ingrediensene, og de baker, sier primus motor for julaftensarrangementet, Inger Heggen Olsen.

– Alle får med seg småkaker hjem, i tillegg til at vi serverer noen når vi er samlet til «jul for alle» i LHLs lokale. Det er kjempehyggelig gjort, og vi er svært glade for dette, sier hun videre..

– Det er hyggelig å høre, skyter Anna Delingsby inn.

150 serinakaker og 250 brune pinner

Elevene mener bakingen av nærmere 150 serinakaker og 250 brune pinner ikke bare gleder dem som mottar kakeboksene.

– Det er koselig å gi til andre og gjøre dem glade, men vi får også vært sammen med klassen og vært sosiale når vi baker. Det tror jeg alle klassen har likt, sier Sofie Berg Frederiksen.

– Vi har også lært en del av dette, og matlaging er en del av undervisningen, sier Anine Sveum.

– Så dere har ikke bakt så mye før?

– Nei, i hvert fall ikke småkaker, sier hun og ler litt.

Bakingen har foregått en ukes tid.

– Det har blitt spredd litt klassevis, ettersom hver klasse er en kohort. Smittevernet er viktig å ivareta, sier lærer Ragnhild Holmedahl ved Bjørkelangen videregående skole.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken