Østreng kjører semifinale i EM

Hans-Jøran Østreng deltar i sin andre EM-runde i rallycross denne helgen.

Hans-Jøran Østreng deltar i sin andre EM-runde i rallycross denne helgen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Hans-Jøran Østreng kvalifiserte seg til semifinale i EM-runden i Høljes etter en god fjerde omgang. Semifinalen kjøres søndag og sendes direkte på Viasat TV.

DEL

Hans-Jøran Østreng og hans team er i ferd med å gjennomføre en oppløftende EM-runde i svenske Høljes, med rundt 40.000 tilskuere.

Østreng måtte bryte den første kvalifiseringsomgangen lørdag like før målgang grunnet røykutvikling i den leide Citröen DS3 supercar. I de to påfølgende omgangene kjørte Østreng inn til niende beste tid.

Østreng gjennomførte en god fjerdeomgang søndag. 33-åringen var svært nær ved å ta heatseieren i et tøft heat, men en glipp ved inngangen til jokersporet gjorde at han falt ned en plass og endte på andreplass i sitt heat.

Det holdt til åttendeplass i fjerde kvalifiseringsomgang.

Hans-Jøran Østreng var dessuten heldig med forholdene. Etter at det regnet tidligere på dagen, stakk solen fram - noe som gjorde at banen ble raskere.

Uansett, til tross for en brutt omgang, holdt kjøringen i de tre øvrige omgangene til semifinale senere søndag. Sendingen foregår på Viasat TV fra klokken 14.00.

Østreng kvalifiserte seg som 12. og sistemann til semifinalen, med ett fattig poeng foran 13. mann.

LES OGSÅ: Hans-Jøran (33) klar for rallycross-mekka: – Dette er noe av det grommeste

Her kan du se omgang tre og fire i opptak (ekstern lenke)


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken