Gå til sidens hovedinnhold

Snøen skaper forsinkelser i flytrafikken

Artikkelen er over 3 år gammel

Snøværet skaper forsinkelser i flytrafikken på Oslo Lufthavn onsdag. Flere avganger er også innstilt.

(Romerikes Blad)

Onsdag ettermiddag var så å si alle flygingene ut fra Oslo Lufthavn forsinket, og det hadde nettopp begynt å snø igjen.

Må stanse trafikken

– Ved snøfall settes flere brøytelag inn med nær 40 maskiner i sving. Disse brøyter rulle- og taksebaner, samt andre bevegelsesområder for flyene. Én rullebane stenges og brøytes sammen med tilhørende områder først, før brøytetoget flytter seg til neste rullebane. Og slik holder de på til snøfallet har gitt seg, forklarer kommunikasjonssjef Gurli Ulverud i Avinor.

– Forsinkelsene skyldes i hovedsak at når brøytetoget går stanses trafikken på den ene rullebanen, og dermed reduseres kapasiteten.

– Begrenset antall avisingsplattformer

 

– Når det snør må alle fly før avgang avises. Vi har ikke et ubegrenset antall avisningsplattformer, så ved slikt vær vil det oppstå forsinkelser. Men vi har alt tilgjengelig mannskap på plass og jobber på spreng, sier hun.  

– Det tar den tiden det tar å fjerne snø. Kommer snøen på morgenen og ettermiddagen når det er mye trafikk oppstår det dessverre forsinkelser som forplanter seg i nettverket og gjennom døgnet.

– Vær forberedt på forsinkelser

– Vi har alle mulig verktøy for å forberede oss på snøfall, alt fra et drevent og erfarent mannskap, til proft utstyr og avanserte værprognoser. Vi er i verdensklasse når det gjelder vinterdrift i Norge, men snøen kommer ikke ferdig måket, så skal du ut å fly en dag med en del snøfall må du være forberedt på forsinkelser, sier Ulverud.

Bookes om

SAS melder på sine nettsider at snøfallet dessverre har innvirkning på flere av deres flyginger i Sør-Norge og på den svenske kysten.

SAS er i ferd med å booke om passasjerer som skulle vært med kansellerte flyginger, skriver flyselskapet.

Norwegian skriver på sine nettsider at det er meldt snø i Sør-Norge og mye vind i Nord-Europa.

– Vi gjør oppmerksom på at det kan oppstå uforutsette forsinkelser eller kanselleringer, skriver flyselskapet.

Norwegian booker også om passasjerene. Skulle du for eksempel vært med Norwegians flyging fra Gardermoen til Trondheim 15.40 onsdag er du booket om til flyet som skal gå klokken 22.00 onsdag kveld.

Du kan følge flytrafikken på Oslo Lufthavn her

Les også

Rune Gjelsten satser på Romerike – vil bygge 60 leiligheter

 

Kommentarer til denne saken