Torsdag 18. august kommer Cirkus Agora til Bjørkelangen og setter opp sirkusteltet ved den gamle fotballbanen på Bjørkelunden. Dørene åpnes for et helt nytt show med nye sirkusartister og underholdning for publikum.

Hva er det som kommer til å skje under forestillingen?


Det blir et morsomt hundenummer, vi har små søte ponnier og internasjonale stjerner. Vi har hatt en proff regissør og det er en veldig godt likt forestilling i år, sier direktør Jan Ketil Smørdal for Cirkus Agora til Indre Akershus Blad.

I tillegg nevner Cirkusdirektøren at de blant annet har handstandsakrobat fra Romania, trapesartist fra Tsjekkia, to norske sirkusartister fra sirkusskolen «Cirkus Balance» i Bergen og ikke minst gode klovner som er musikalske og morsomme.

Sensasjon

At sirkusdirektør Jan Ketil Smørdal er klar for å underholde Bjørkelangen er intet mindre en liten sensasjon. I år kan han feire 40 år som sirkusartist.

Da Jan Ketil starta i sirkuset Merano for 40 år siden, som har sitt opphav i Aurskog-Høland, overnattet Jan Ketil en vinter i Lierfoss.

– Jeg har jobbet hardt for og gleder meg stort til å komme til Bjørkelangen. Lierfoss er der eventyret mitt starta og jeg lever virkelig ut mine drømmer, sier Smørdal.

Folk vil ha ekte sirkus og direktøren synes det er viktig å oppleve sirkuskulturen med blant annet lukten av popcorn, smaken av sukker og levende underholdning.

Jan Ketil Smørdal er nå på veien igjen etter to avlyste sesonger i 2020 og 2021 grunnet koronapandemien. Nå reiser han rundt og underholder det ganske land.

– Det var på sin plass og det er helt fantastisk å få sirkuset i gang igjen, sier Smørdal.

Sirkusdirektørens hjerte varmes når han nå endelig får besøke hver lille bygd og by i Norge.

Med sin skreddersydde forestilling vil sirkuset besøke Bjørkelangen og kanskje det blir en overraskelse eller to?