Mandag 6. desember lokker koret A Cantus med et program som spenner fra Mozarts «Ave verum corpus» via «Jeg er så glad hver julekveld» til «Winter wonderland» i Aurskog kirke.

– Advent er den tiden kjente artister reiser rundt fra kirke til kirke med sine profesjonelle konserter. Men vi i A Cantus har et nært forhold til kirken, bygda og vårt trofaste publikum. Vi vet hva som skal til for å synge julestemningen inn i unge og gamle, skryter styreleder Gudrun Helleve i koret A Cantus.

Julemusikk i full skala

Programmet for årets juleparade fra A Cantus varierer fra nyere norske julesanger som «Nordnorsk julesalme» og «Himmel på jord» til mer tradisjonelle som «Jeg er så glad hver julekveld» og «Det hev ei rosa sprunge».

Koret vil også swinge seg gjennom «Go, tell it on the mountain» og «Winter wonderland». Dessuten får publikum høre mer ukjente juletoner, som svenske «Kanske det är natt hos dig» og engelske «Calypso carol». Mange av korarrangementene er skrevet av dirigenten Jan Lindgren, noe som gir koret en egen stil og identitet.

– For virkelig å kjenne på førjulsstemningen, tar vi med oss publikum på noen allsanger. Vi ønsker virkelig at Aurskog kirke skal fylles til taket av stemmer denne kvelden, sier Gudrun Helleve.

Hun trekker også frem organisten Jarle Vestad som koret er begeistret over å få med seg på konserten. Til daglig er han kantor i Løken og Søndre Høland. Han vil blant annet framføre et preludium av Bach og akkompagnere koret i Mozarts vakre «Ave verum corpus».

Kor i stor framgang

A Cantus er et blandet kor med over 30 sangere som har holdt det gående i over 30 år. Selv om koret har sine øvelser i Aurskog, har det medlemmer fra alle hjørner av kommunen og noe utenfra. Interessen for koret er stigende, og denne høsten har hele åtte nye sangere kommet til.

Stemningen på øvelsene sies å være kjempehøy.

– Over nyttår har vi faktisk plass til enda flere sangere, konstaterer styrelederen.

Hun forteller at denne høsten har vært ekstra spennende for koret, siden de har fått ny dirigent. Han heter Jan Lindgren og kommer fra Lørenskog. Han har mer enn 35 års erfaring som kordirigent og er kjent for sin lettbeinte og utradisjonelle stil foran koret.

Koret opptrer i mange sammenhenger, men lokalt er de nok mest kjent for en populær vårkonsert og ikke minst den tradisjonelle julekonserten.