Gå til sidens hovedinnhold

Ønsker å unngå koronasmitte: – Vi er fryktelig lei oss for denne situasjonen

Fredag skal Olav Svarstad begraves i Bjørkelangen kirke. På grunn av smittefaren vil seremonien kun gjennomføres med den nærmeste familien til stede.

I en melding til Indre forteller sønnen til Olav Svarstad, Kjell Svarstad, at smittevernloven, beredskapssituasjonen, advarslene og anmodningene fra Folkehelseinstituttet for å redusere smittefaren fra koronaviruset, har medført at begravelsesseremonien fra Bjørkelangen kirke på fredag vil bli gjennomført med bare den absolutt nærmeste familien til stede.

– Minnesamværet på Bjørkelangen bedehus er avlyst. For de som ønsker å sende en kondolanse eller oppmerksomhet, viser vi til dødsannonsen i Indre onsdag 11. mars, med kontonummer for en pengegave til Bjørkelangen bedehus, opplyser Kjell Svarstad til Indre.

Kjell som også skal være forrettende prest i sin fars begravelse, sier videre:

– Mine søstre Unni Martine, Hildegunn og jeg er fryktelig lei oss for denne situasjonen. Men familien ønsker ikke å samle fars nettverk, de mange og trofaste vennene og kollegaene i Aurskog-Høland kommune som nå er i høy alder, og utsette dem eller yngre venner for smittefare.

Olav Svarstad var en godt kjent personlighet i Aurskog-Høland.

Svarstad var rektor ved Kjelle videregående skole, aktiv i lokalpolitikken, med i offentlige utvalg og byggekomiteer. Han var en aktiv deltaker i menigheten på Bjørkelangen, og som pensjonist fungerte han både som diakon og prestevikar i hele Aurskog-Høland kommune, til han hadde passert 80 år. Han døde noen uker før han ville blitt 98 år.

Utsetter minnesamvær

Seremonien i Bjørkelangen kirke vil bli gjennomført med organist, solosang og trompetsolo fra galleriet, minnetale og preken, salmesang og Den norske Kirkes gravferdsliturgi både i kirkerommet og ute på kirkegården.

Når smittefaren og koronaepidemien er over, vil familien ta initiativ til å samle slekt, venner og nettverk til et minnesamvær.

Kommentarer til denne saken