Da pandemien trakk ut, fant kompisene Edy Stanciu og Oliver Ingier ut at det var på tide å finne seg en ny fritidsaktivitet.

Begge 15-åringene spilte fotball for AFSK, men treningene uten nærkontakt ble virkelighetsfjerne og kjedelige.

Karene bestemte seg for å ta en tur i Aurskog golfpark.

Her stilte de seg opp på driving rangen og begynte å banke baller utover Finstadjordet.

En dag kom markedssjef Tore Hübenthal i Romerike Golfklubb forbi.

– Jeg så at gutta trivdes med sin nye aktivitet, men så også at de hadde hockeygrep på golfklubbene. Jeg spurte om de trengte veiledning, og inviterte gutta til organisert juniortrening, forteller Hübenthal.

De lærenemme tenåringene beit på agnet, og de har ikke angret.

– Ser framskritt hver gang

Nå er karene i golfparken hver eneste dag og trener.

– Vi trener organisert med resten av juniorene én gang i uka og går runder og er på driving rangen resten av uka. Trenerne våre er veldig flinke. Jeg ser framskritt for hver eneste gang jeg er her oppe for min egen del. Det gjør det hele ekstra morsomt. Målet er å bli så god som mulig, understreker Oliver.

Edy nikker anerkjennende.

Han har store ambisjoner med sin nye favorittsport.

– Drømmen er å være med i PGA! Da må en trene mye. Om jeg får tid til lekser? Vi har heldigvis ikke like mye lekser på ungdomsskolen som på barnetrinnet, så det går fint, fastslår Edy.

Klassekameratene har gitt seg med fotball og forteller at golfen har blitt en helårsaktivitet.

– Vi bruker pro-simulatoren på vinterstid. Golf er noe du kan drive med hele livet, så det er mye å glede seg til framover, konstaterer Oliver.

Representerte Norge mot England

Romerike Golfklubb har også godt voksne utøvere som biter godt fra seg – både nasjonalt og internasjonalt.

Klubbens beste seniorspiller (50 pluss) de siste årene har vært André Chute, og 2022 var intet unntak.

Etter en treg start på sesongen, vant aurskogingen Romeriksslaget for andre gang og spilte også en rekke andre gode turneringer i Norge denne sommeren/høsten.

Høydepunktet i årets sesong var da han representerte Norge i seniorlandskamp mot England nylig.

– Selv om England vant 30–24 totalt, var det en flott tur og vi som representerte landet bodde på Woodcote Park Country Clubs område i Surrey, omtrent en time sør for London. Klubben er en del av Royal Automobile Club. Vi ga engelskmennene en fair fight og det er lenge siden Norge har fått til et så godt resultat mot England. De holder jo litt av et nivå i UK Senior Golf Association, både sportslig og økonomisk. Det var tre veldig hyggelige dager som ga mersmak. Neste år kommer England hit. Da blir det returkamp, bebuder 58-åringen.

Han skryter av miljøet ved Romerike Golfklubb.

– For meg som bor i bygda, er det perfekt å trene og spille i Aurskog Golfpark. Banen er suveren og miljøet består av trivelige folk.

Nådde viktig milepæl

Tore Hübenthal forteller at golfklubben rundet en viktig milepæl i år: 800 medlemmer.

– Per i dag er vi 804 medlemmer. Da den gamle golfklubben ble startet her i 1999, snakket vi om at 800 var et magisk tall og en drøm. Det er da mulighetene åpner seg for å oppgradere anlegget. Nå bygger vi blant annet tak over driving rangen. Jeg startet i 50 prosents jobb her for noen år siden.

– Nå er jeg oppe i 100 prosent, fordi helsa mi tillater det og klubbøkonomien gjør det mulig. Vi har for øvrig hatt 20 ungdommer som har jobbet her, både som aktivitetsledere på Sommercamp og i proshopen i løpet av året også. De har totalt fått 500.000 kroner i lønn, men midlene jobben de har lagt ned vil generere på sikt, er mye høyere, forklarer Hübenthal.

I tillegg til Hübenthal sysselsetter golfklubben fem personer, noen i 100 prosents jobb, mens andre er sesongarbeidere.

– To tredjedeler av medlemmene våre kommer fra Aurskog-Høland, gamle Fet og Sørum og Skedsmo. Resten kommer fra Oslo. Vi åpnet parken tre uker seinere i år enn i fjor. Det var i mai, og baneforholdene var dårlige. Utover sommeren kom det regn akkurat når vi ville, og sola dukket også opp til gunstige tider. I løpet av sommeren ble banen like fin og vi gjorde oss nok en gang fortjent til ryktet som klubben som kan tilby Romerikes fineste greener.

– De siste årene har vi hatt en eventyrlig medlemsutvikling. Mye er på grunn av koronaen. Nå er det opp til oss selv å holde på medlemmene og lokke til oss nye. 1.000 medlemmer er selvfølgelig det neste målet, presiserer en offensiv Hübenthal.