I tillegg til å være en arena for ballspill har Aurskoghallen vært en sal der fest og musikk har vært i sentrum, de 30 årene den har stått.

Vazelina Bilopphøggers spilte under innvielsen i 1987, da var selvfølgelig hallen fylt til randen.

Det som ganske kjapt ble et vinnterkonsept for AFSK, ble dansegallaene.

Legendariske danseorkestre som Vikingarna, og ikke minst Sten & Stanley fylte hallen gang på gang.

Køene, bare for å få kjøpt billetter var minst like lange som et hopp av Lasse Ottesen.

Etter hvert gikk dansebandsbølgen over. Festkomiteen ble tvunget til å tenke nytt. Det ble prøvd litt av hvert: Halve hallfester med coverband, nostalgiske FIF/Aurskog-fester i samfunnssalen, Hellbillies og åttitallsparty-konserter med kjente og lokale artister.

 

Ingen av konseptene ble noen varige suksesser - fram til 2011.

Da gikk den første versjonen av Aurskog-Høland Ølfestival av stabelen, for stinn brakke.

Siden har det vært sånn.

– Fullt hus vil si rundt 1.000 gjester. For et par år siden hadde vi 7-800 her. Etterpå tok vi litt mer grep rundt musikkbookingen, og da jumpet besøkstallene til topps igjen, forteller Trine Jørgensen i festkomiteen.

– Hva er det som gjør at dere trekker fulle hus gang på gang?

– Det er en fest der bygdefolket samles - på tvers av aldersgrenser, fra 18 år og eldre. Sånn som det var på tida da vi hadde FIF/Aurskog-fester og dansegallaer, mener Anita Kopperud i festkomiteen til Indre Akershus Blad.

Damene forteller at festivalen også har besøk fra tilliggende kommuner, Vestmarka, Høland og Trøndelag, så selv om det er flest aurskoginger som pleier å være gjester, er det også innslag fra andre deler av kongeriket.

Levende musikk er en selvfølge under ølfestivalen, og sjangrene har vært varierte: Alle fra Grukkedal'n Cowboys til Glommabredden, Loveshack og Billy T-Band har stått på ølfestivalscenen.

 

I 2017 er det duket for en heidundrende feiring av norsk rock og svensk pop i Aurskoghallen.

Blodsbrødre skal rocke lokalet med norskspråklige klassikere i etterkant av at Sommartihar gitt ølelskerne svensk popmusikk med røtter i 1980-tallet.

– Det blir fullt dansegolv. Vi gleder oss, forteller damene.

Dugnadsgjengen består av rundt 50-60 funksjonærer. Rune Sand og kona Cathrine Lunde går i bresjen.

– En stor takk til de to. De har stålkontroll. Sånt er gull verdt, mener Jørgensen.

For dem som liker mer enn Ringnes Pils blir det 12-14 forskjellige slag øl å leske strupen og smaksløkene med 30. september og billettene er allerede lagt ut for salg.