[Nettavisen:] Det bekrefter bandsjef William Kristoffersen overfor VG.

Ifølge avisen kunngjør også dansebandet i et presseskriv at tiden for bandet er over.

«Alt har en ende – nå er eventyret snart slutt», skal det stå i presseskrivet der bandet også kunngjør at det blir en aller siste turné før bandet legger dansebandskoene helt på hylla.

– Damen gråt i telefonen. Hun mente det ikke burde være lov å skrive sånne sanger

– På tide å slappe av

I løpet av september 2022 til høsten 2023 tar bandet sikte på å gjennomføre 40-50 konserter.

Overfor Nettavisen sier Kristoffersen at de ønsker å gi fansen en siste dans før bandet gir seg helt.

– Vi synes vi skylder de som liker oss at vi kommer en gang til. Vi ønsker å dekke over landet så godt vi kan, men det blir nok ikke mer enn 50 konserter til, sier Krisoffersen til Nettavisen.

Ifølge bandsjefen har det det ligget i lufta en stund at bandet ønsker å gi seg, men det var ikke før etter pandemien at de tok den avgjørende beslutningen.

– Vi begynner å dra på årene, så nå er det på tide å slappe av litt, sier Kristoffersen.

– Vi satte i gang en slags avskjedsturné på ulike kulturhus i mars. Det lå vel litt i kortene at vi skulle gi oss da, fortsetter han.

– Det går ikke an å drømme om det jeg har opplevd

45 album

Dansebandet Ole Ivars ble i dannet på Hamar i 1964. I løpet av karrieren har bandet gitt ut 45 album og mottatt en rekke gull- og platinatrofeer, i tillegg til hele åtte Spellemannpriser.

Bandet har hatt en rekke bandmedlemmer i løpet av karrieren, men de siste årene er det Espen Hagen Olsen, Morten Nyhus, Bjørn Elvestad, William Kristoffersen, Arne Willy Foss og Ole Ødegård som har dannet bandet.